Anasayfa Gündem IAB Türkiye Araştırma Şirketini Seçti
Gündem

IAB Türkiye Araştırma Şirketini Seçti

Paylaş
Paylaş

IAB Türkiye İnternet Ölçümleme Araştırması

Gemius-Nielsen Konsorsiyumuna Emanet

IAB Türkiye’nin dijital sektörün nabzını ölçmek için 2010 yılından bu yana gerçekleştirdiği İnternet Ölçümleme Araştırması’nın üçüncü dönem ortağı Gemius-Nielsen konsorsiyumu oldu. İlk duyurusu 6 Ocak’ta yapılan sunuma davet edilen 4 firmanın teklifleri IAB Türkiye Teknik Yürütme Kurulu ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından titiz bir çalışmayla değerlendirildi. Değerlendirme sırasında öncelikle metodolojik yaklaşım ve teknik yeterlilik irdelendi, firmalar bu özellikleriyle puanlandı. 2019 yılının sonuna kadar Gemius-Nielsen konsorsiyumu ile ilerleme kararı alındı. Bu kararda özellikle 2017’nin ilk çeyreğinde günlük raporlamaya geçilebilecek olması etkili oldu. IAB Türkiye yetkilileri internet gibi hızlı bir mecranın günlük bazda ölçümlenmesinin, medya planlama ve optimizasyon açısından çok değerli olduğuna vurgu yaptı.

Bu dönem, Gemius’un araştırmadaki 3. dönemi olacak. IAB Türkiye İnternet Ölçümleme Araştırması’nın sonuçları halen Deloitte tarafından düzenli olarak denetleniyor.

Araştırma Önemli Yeniliklerle Sektörün Nabzını Tutmaya Devam Edecek

IAB Türkiye, 2010 yılından bu yana düzenli olarak yürüttüğü İnternet Ölçümleme Araştırması ile pazara güvenilir araştırma verisi sağlamayı, sektörün sağlıklı biçimde büyümesi için gerekli temel parametrelerin teminini, planlama, satın alma ve satış işlemlerinin veriye dayalı olarak yapılmasını amaçlıyor. Araştırma çıktıları yeni dönemde de farklı platformların performansını ortaya koyarak, kullanıcıların sosyo-demografik statüleri, genel olarak davranışları ve yaşam biçimleri hakkında bilgi verecek.

Araştırma, tüm platformların (PC, tablet, akıllı telefon) ve video sitelerinin ölçümlemesini kapsıyor. Yeni dönemde mobil aplikasyonların ölçümlemesi, birden fazla cihaz kullanımından kaynaklanan duplikasyondan arındırılmış toplam erişim ve günlük rapora geçilmesi konularına da odaklanılacak.

Paylaş
İlgili Makaleler
Gündem

Türk Telekom, Türkiye’nin İlk 5G Hologram Basın Toplantısını Gerçekleştirdi

5G frekans ihalesi öncesinde düzenlenen etkinlikte Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, 5G...

Gündem

TikTak, Getir Araç’ı satın aldı

TikTak, Getir Araç’ı satın aldı. Bu stratejik adım, iki öncü markayı bir...

Gündem

Sparx, Yeni Ürünlerini Yapay Zekâ ile Konuşturdu

Türkiye’nin yerli bulaşık makinesi kapsülü markası Asperox Sparx, yeni yardımcı bakım ürünleri...

AtamalarGündem

MAİS A.Ş.’de yeni Genel Müdür Bahaettin Tataoğlu oldu

2016 yılından bu yana MAİS A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yapan Dr....