Anasayfa Gündem YouTube, Türkiye’ye Temsilci Atayacağını Duyurdu
Gündem

YouTube, Türkiye’ye Temsilci Atayacağını Duyurdu

Paylaş
Paylaş

Türkiye’deki kullanıcılar, içerik üreticileri ve iş partnerlerine karşı bağlılığının devam ettiğini belirten YouTube, platformun devamlılığını koruyacağını vurguladı.

Bloomberg HT’nin aktardığı habere göre, YouTube’un yaptığı açıklama şu şekilde:

“2012 yılında Türkiye’de kullanıma sunulduğundan beri YouTube, yaratıcı ve güçlü bir ekonomiye katkı sağlayan on binlerce başarılı içerik üreticisine ev sahipliği yapıyor. Bunların arasında platform sayesinde küresel bir izleyici kitlesine ulaşan girişimciler, gazeteciler, eğlence içeriği üreticileri, öğretmenler ve birçok farklı insan bulunuyor.

YouTube, Türk kullanıcılar için bilgi kaynağı, yaratıcılık, merak ve öğrenme merkezi haline geldi. Youtube olarak platformumuzun oynadığı önemli rolü anlıyoruz ve bu ekosistemi korumak ve beslemek için kararlar almaya devam ediyoruz.

Geçtiğimiz birkaç ay boyunca, Türkiye’nin yeni çıkan ve içerik kaldırma isteklerine cevap verebilecek ve 6 aylık şeffaflık raporları yayımlayabilecek bir yerel temsilcik açılmasını öngören, 5651 numaralı İnternet Kanunu’nu dikkatli bir şekilde inceliyorduk.

YouTube, ifade özgürlüğü, bilgiye erişim ve şeffaflığa olan bağlılığını devam ettirirken bulunduğu ülkelerin yasalarına ve düzenlemelerine de saygı duymaktadır.

Böylece bir çözüm yolu bulmayı başardık ve değerlerimize sadık kalarak, kanuna uygun tüzel kişiliğe sahip bir yerel temsilcilik açma sürecini başlattık.

YouTube, Türkiye için hükümete yerel temas noktası sağlayan tüzel kişiliğe sahip bir yerel temsilcilik açacak. Atılan bu adım YouTube’un video kaldırma isteklerindeki şartları ya da şirketin istekleri nasıl değerlendirdiğini etkilemeyecek.

Şu an hükümetin video kaldırma isteklerini, yasal sürece uygun şekilde iletildiği takdirde gözden geçiriyoruz ve bu istekleri şeffaflık raporlarımızda açıklayarak şeffaflık konusundaki duruşumuzu koruyoruz.

Yasalara ve bizim politikalarımıza uygun olmayan içerikleri, daha önceki süreçlerimiz doğrultusunda değerlendirmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Paylaş
İlgili Makaleler
Gündem

Finance Break Kapılarını Açıyor

Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü, finans alanının en köklü öğrenci etkinliklerinden...

Gündem

Geleceğin Kadın Liderleri Feriye’de Buluştu

Sanovel, Cumhuriyet’in 102. yılı kapsamında genç kadınların eğitim ve kariyer yolculuklarına yönelik...

Gündem

LC Waikiki’nin Moda Yolculuğunda Yeni Dönem

“İyi giyinmek herkesin hakkı” anlayışıyla yola çıkan LC Waikiki, bugün 60 ülkede...

Gündem

T-One’dan Yeni Reklam Filmi: Mutfaklara Estetik ve İlham Katıyor

Türkiye’nin ilk porselen tezgah markası T-One, yeni reklam filmiyle mutfakların yalnızca bir...