Anasayfa Gündem Hattat Enerji maden çalışmalarına 3 Ay ara verdi
Gündem

Hattat Enerji maden çalışmalarına 3 Ay ara verdi

Paylaş
Paylaş

850 ÇALIŞAN 3 AY ÜCRETSİZ İZİNE ÇIKIYOR

Hattat Enerji ve Maden Tic. A.Ş. ÇED süreçlerinin uzaması, ÇED alınaması ve kömür üretim sürecinin uzaması nedeniyle, uluslararası kredi firmalarından finans desteği sağlanamaması sonucu çalışmalarına 3 ay ara verme ve 850 çalışanını bu süre zarfında ücretsiz izine çıkarma kararı aldı.

Konu ile ilgili olarak Hattat Enerji ve Maden’den yapılan açıklama:

“Avrupa’nın En Büyük Madencilik – Enerji Projelerini sürdüren Hattat Enerji ve Maden Tic. A.Ş. olarak, yeraltı taşkömürü üretimi ve ülkemizin enerjide yaşadığı dışa bağımlılığı azaltacak enerji santralleri ile Türkiye ekonomisine ve bölgeye istihdam kazandırmayı hedeflemekteyiz.

Şirketimiz, ÇED süreçlerinin uzaması, ÇED alınaması ve kömür üretim sürecinin uzaması nedeniyle, uluslararası kredi firmalarının projemize finans sağlamamasından dolayısı ile çalışmalara 3 ay ara verecektir.

Çalışmalara ara verilmesi konusunda şirketimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvuru yapmış ve GMİS’nı (Genel Maden İş Sendikası) bilgilendirmiştir. Bu süre zarfında tüm çalışanlarımız (850 kişi) 3 aylık ücretsiz izine ayrılacaktır.”

 

Paylaş
İlgili Makaleler
Gündem

Anneler Günü Sofralarında Paylaşılan Mutlu Anların En Lezzetli Eşlikçisi: Üstad

A101’in katma değerli öz markası Üstad, sevginin en içten duygularla ifade edildiği...

Gündem

Mudo’dan Tasarım ve Yerli Üretim İçin Güçlü İş Birliği: “Mudo Home BİRLİKTE”

Türkiye’nin öncü ve yenilikçi markalarından Mudo, Mudo Home markasıyla gerçekleştirdiği yapılanmasının ardından,...

Gündem

İGA’dan Küresel Özel Havacılığa Yeni İmza

Türk misafirperverliği ile uluslararası standartları kusursuz hizmet anlayışıyla tek çatı altında buluşturan...

Gündem

CLIMAVORE x Jameel at RCA ve Dört Ayaklı Şehir iş birliğiyle Manda Festivali 2026 Başlıyor

İstanbul’un Köylerinde Mandalar ve Sulak Alanların Yaşayan Mirası Kutlanacak İstanbul’un kuzeyindeki sulak...