Yeşil Sahalarda Yeşil Hareket: Greenpeace Spor Kulübü

Greenpeace, spor gündemi tüm dünyayı meşgul ederken çevre sorunlarının göz ardı edilmesine dikkat çekmek için bir ilke imza atıyor. Dünya için sahaya çıkan bir kulüp kuruyor.

Greenpeace, spor gündemi tüm dünyayı meşgul ederken çevre sorunlarının göz ardı edilmesine dikkat çekmek için bir ilke imza atıyor. Dünya için sahaya çıkan bir kulüp kuruyor.

Spor, dünyanın her yerinde en çok izlenen, en çok konuşulan, yatırımın ve harcamaların en yüksek olduğu, popülerliğini ve takipçi kitlesini asla kaybetmeyen etkinliklerden birisi. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de bu durum geçerliliğini koruyor. Yani tüm dünyanın ortak noktalarından birisi, spor müsabakaları, sporcular, takımlar ve turnuvalar.

Tüm dünyada en çok izlenen canlı yayınlar arasında 715.000 kişinin izlediği 2006 Dünya Kupası finali 6 sırada yer alırken,  2008 Olimpiyat oyunları açılışı 2 milyar insanla 2. sırada yer alırken, 2022 yılında yapılan açık artırmada, ünlü basketbolcu Micheal Jordan’ın forması 10.1 Milyon Dolar’a, aynı yıl Maradona’nın 1986 Dünya Kupası Çeyrek Finali’nde İngiltere’ye karşı giydiği forma 9.28 Milyon Dolar’a alıcı buldu. 2017 yılında İstanbul Park’ta düzenlenen F1 Grand Prix’ine ait 10.000 bilet, satışa çıkmasıyla tükendi. Spor dünyası her yönüyle izleyici toplarken, dünyada yaşanan çevre sorunlarına karşı 8 milyardan fazla insan tepkisiz kalıyor.

Spora olan ilginize talibiz: Karşınızda Greenpeace SK

1971 yılında kurulan, 1992 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren Greenpeace, herkesin spora olan ilgisini kullanarak bizi dünyanın taraftarı olmaya davet ediyor. Bunun için de bir ilke imza atıyor.

Tıpkı sporcular gibi ter döken, mücadele eden, efor sarf eden hem de tüm bunları gönüllü olarak dünya için yapan üyelerinin çabasına dikkat çekmek ve dünyayı daha yaşanabilir bir yere dönüştürme için, Greenpeace, logosundan formasına, bağış sisteminin kombine bilet alır gibi destek yapısına kavuşmasına, taraftarlık sertifikasından forma lansman kampanyasına kadar her şeyiyle bir spor kulübü oldu.

Dünyanın Tarafını Tut!

Spor kulübüne dönüşümü reklam filmi ve sosyal medya paylaşımları ile duyuran, dünyanın taraftarlarından destek toplamayı hedefleyen kulüp, forma detaylarında geçmişte bugüne olan yolculuğuna, başarılarına, hikayesine yer verdi. Greenpeace Spor Kulübü, kendilerine bağış ya da alışveriş yoluyla destek olarak taraftarlarına, taraftar sertifikaları göndermeyi, özel olarak hazırlanmış taraftar tshirt’leriyle destekçilerini kulübün bir üyesi haline getirmeyi planlıyor.

Greenpeace’in sosyal medya hesaplarından paylaşılan teaser ile başlayan kampanya, dijitalde ve geleneksel mecralarda tüm hızıyla devam ediyor.


Künye:

Marka: Greenpeace
Reklam Ajansı: Medina Turgul DDB
Reklamveren: Begüm Çapan, Serkan Altınok
Başkan & CCO: Ertuğ Tuğalan
Başkan & Chief Commercial Officer: Canan Ayvacı
ECD: Ahmet Terzioğlu
Yaratıcı Yönetmen: Cem Erguvan
Yaratıcı Grup Başkanı: İpek Şurdum
Yaratıcı Grup: Yeşim Çelik, Mert Bostancı, İpek Demir, Sezgin Akgöbek, Tolga Postacı, Burcu Güleç, Çağatay Kılıç, Demet Hisoğlu, Beyza Yılmaz
Müşteri İlişkileri Grubu: Zeynep Kızılcan, Beril Gırbalar
Prodüktör: Ümit Bak, Can Taşkın
Grafiker: Ebru Özbay
Fotoğraf: Volkan Hiçyılmaz

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER