Türkiye’deki kadınların yüzde 91’i kendini güzel hissediyor

Philips’in bu yıl üçüncüsünü hazırladığı Küresel Güzellik Endeksi raporu, 11 ülkeden 11 binin üzerinde kadının katılımı ile gerçekleştirildi.

Philips’in bu yıl üçüncüsünü hazırladığı Küresel Güzellik Endeksi raporu, 11 ülkeden 11 binin üzerinde kadının katılımı ile gerçekleştirildi.

Araştırmaya göre, kendini güzel bulan kadın oranı ile Hindistan ilk sırada yer alırken,  ikinci sırayı Türkiye takip ediyor. Ülkemizde kendini güzel bulan kadınların oranı geçen seneye göre yüzde 2 artış göstererek yüzde 91’e ulaştı.

Küresel Güzellik Endeksi Raporu, Amsterdam’da düzenlenen Güzellik Zirvesi etkinliği ile duyuruldu. 11 ülkeden 11 binin üzerinde kadının katıldığı araştırma, geçen seneden bu yana yaşanan değişimi ortaya koyarken, yeni trendler, ilgi alanları ve güzelliğe dair gelişmeler zirvede katılımcılar ile paylaşıldı.

Güzel görünmek, güzel hissetmekle başlıyor… 
Philips Kişisel Bakım Güzellik Lideri Rianne Meijerman
 rapora ilişkin; “Geçen seneye oranla güzellik ve sağlık arasındaki ilişki, bu yıl her zamankinden daha da güçlü olarak karşımıza çıkıyor. Küresel verilere bakacak olursak; güzelliğin tek bir evrensel tanımı olmadığına inanan kadınlar, kendilerini daha güzel hissettiklerini söylüyor. 2015 yılında sadece yüzde 51 olan bu oran, 2017 yılında yüzde 60’a yükseliyor” yorumlarında bulundu.

Mutluluk + Sağlık + Özgüven = Güzellik…

Araştırmaya göre, sağlıklı olmak (yüzde 77), mutluluk (yüzde 73) ve öz saygı (yüzde 57) kendine güveni oluşturan en önemli faktörler. Araştırma yıllar bazında değerlendirildiğinde ise giderek daha çok kadının sağlıklı olmanın, güzel görünmekten çok kendine güvenle alakalı olduğuna inanıyor. Hem 2016 hem de 2017’de kadınlar özgüvenlerine katkıda bulunan bir numaralı faktörün sağlık olduğunu vurguluyor. Buna inanan kadınların oranı geçtiğimiz yıl yüzde 71 iken bu yıl yüzde 77’ye yükseldi. Diğer yandan güzel görünmek 2016’da yüzde 29 iken 2017’de yüzde 26’ya düştü. Tüm bu sonuçlar kadınların kendi içlerinde iyi hissettiklerinde, bunu dışarıya özgüven olarak yansıttıklarını ve büyük çoğunluğun güzelliği dış görünüşün ötesinde bir kavram olarak tanımladığını ortaya koyuyor.

Philips Türkiye Personal Health Genel Müdürü Milena Elmasoğlu; “Küresel Güzellik Endeksi, kadınların güzellik anlayışı konusunda tek bir standart olmadığına inandığını bir kez daha gösterdi. Bizim için sevindirici olan ise sağlıklı ve mutlu olmanın kadınları güzel hissettirdiğini görmek... Sağlıklı beslenmeden, kişisel bakıma kadar geniş bir yelpazede kadınlara ulaşmaya, hayatlarını kolaylaştırmaya, özgüvenli ve mutlu hissetmeleri için çalışmaya ve akıllı çözümler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Her kadının güzellik tanımı farklı...

Raporda ülkeler arasında güzellik algısı ve alışkanlıklarında önemli farklar göze çarpıyor ancak ortak nokta kadınların yüzde 89’unun herkesin güzellik anlayışının farklı olduğunu; tek bir güzellik kavramı olmadığını paylaşması... Araştırma sonuçlarına göre kadınların yüzde 89’u pozitif bakış açısının güzelliklerini tanımlamada önemli bir rol oynadığını düşünürken, yüzde 85’i duygusal dengenin önemli olduğunu; yüzde 81’i ise fiziksel zindeliğin güzelliği tanımladığına inanıyor.

Güzel göründüklerine inanan kadınlar sıralamasında Türkiye yüzde 91 ile Hindistan’dan (yüzde 96) sonra ikinci sırada yer alıyor. Türkiye’yi, yüzde 81 ile Rusya, yüzde 73 ile Çin, yüzde 65 ile ABD ve yüzde 61 ile Kore, yüzde 41 ile Fransa ve yüzde 29 ile Birleşik Krallık takip ediyor.

Türkiye’deki kadınlar ne düşünüyor?

  • Türkiye’de kadınların yüzde 91’i kendini güzel buluyor. Öz saygı (yüzde 42) ve güzel hissetmek (yüzde 42) ise hemen arkasından geliyor. Güzel görünmenin kendine güven açısından önemli bir faktör olduğunu ifade edenlerin oranı ise yüzde 39...
  • Dış kaynaklardan güzel görünme baskısı hissettiğini belirten kadınların oranı Türkiye’de yüzde 17 iken bu oran dünya ortalamasında yüzde 13…

  • Türkiye’de kadınların yüzde 30’u güzellik anlayışları konusundaki en büyük etkinin annelerinden geldiğini düşünürken, yüzde 21’i eşlerinin etkili olduğunu söylüyor. Yüzde 62’lik bir kısım ise güzellik markası tercihi yaparken arkadaş, aile veya iş arkadaşlarının karar almalarında etkili olduğunu belirtiyor.
  • Türkiye’de kadınların yüzde 52’si gelecekte güzellik endüstrisinin daha da bütüncül bir yaklaşım benimseyeceğini düşünürken, güzellik ve sağlık arasındaki ilişkinin kuvvetleneceğine inanıyor. Yüzde 51’i ise güzellik ürünleri bakımından daha fazla kişiselleştirme görmeyi beklediklerini dile getiriyor.
 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER