Türkiye'de Kamuya Özel İlk Dijital Okur & Yazarlık Akademisi Başlıyor

Marmara Belediyeler Birliği Yerel Yönetimler Akademisi tarafından düzenlenen “Dijital Hayat Sertifika Programı” alanında uzman 16 eğitmeni katılımcılarla buluşturuyor. Hayatımızı her alanda etkilemeye başlayan dijitalleşme ve internet kültürü bugün dünya çapında 3.2 milyar, Türkiye’de ise 45 milyon kişiye ulaştı. Kültür ve coğrafyalar arasındaki farklılıkları kaldırıp evrensel yeni bir dil yarattı. Yüz milyonlarca insan için internet artık gerektiğinde ticaret, banka, oyun salonu, kütüphane, sohbet mecrası, eğlence merkezi, sinema, televizyon, gazete hatta eşiyle ilk tanıştığı mekan oldu. Dünya üzerinde 18-35 yaş arası internet kullanıcıların yüzde 96’sı bir sosyal ağ üyesi olduğu düşünüldüğünde internet kendi oluşturduğu dil ve kültürle yepyeni bir ekonomi de yarattı. Örneğin web üzerinden oynanan sanal oyunlara harcanan bütçe 2,6 milyar doları geçti. Sadece Facebook içinde oynanan Farmville’in geliştiricisi Zynga’nın günlük geliri 5 milyon doların üstünde. Bütün bu gelişmelerin yaşandığı dijital dünyayı ilk önce “anlamak” gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle internetin bilinen ve bilinmeyen yönlerini zamanın ruhuna uygun, psikolojik, politik, kültürel ve sosyolojik gözlemlerle ele almayı düşündük. Bu yeni iletişim ortamının bireysel, toplumsal, ekonomik, kültürel, hukuksal, siyasi ve ahlaki değişim ve dönüşümlerini tartışacağımız Dijital Hayat Sertifika Programı, dijital ekosisteminin ortaya çıkış macerasını ve kültürünü, dünden ve bugünden yola çıkarak yarınını, nasıl kullanılması gerektiğini tüm ayrıntılarıyla kamu çalışanlarına aktarmayı hedefliyoruz. 16 kişiden oluşan eğitmen kadrosunda Beyinsiz Adam, Kemal Ekşioğlu, Serkan İnci gibi internetin fenomenleri ve Beyaz Şapkalı Hacker, Adli Bilişim Uzmanı Halil Öztürkci, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Bilal Eren, The Coca-Cola Company Türkiye, Orta Asya ve Kafkaslar Bölgesi İnteraktif Pazarlama Müdürü Yüce Zerey ve İletişim Bilimci Yalçın Arı gibi alanında uzman isimler bulunuyor. dh-01 Program çerçevesinde cevap arayacağımız bazı sorular,
  • İnternet hangi amaçla, nasıl başladı, zamanla hangi aşamalardan geçti? Keşfedildiği atmosfer bugün nelere sebep oluyor?
  • İnternet olmadan önce doğan kuşak ile internetle doğan kuşak arasındaki farklar? İnternet kendine özgü bir sosyoloji mi oluşturuyor? Tanımları mı değiştiriyor?
  • ”Siber kültür” nedir, insanlar buradayken nasıl düşünürler?
  • “Sosyal medya” nedir? İnsanlar bu mecrada nasıl yaşarlar, buradaki bilgiler bizi nasıl etkiler? Bir bilginin gerçek olduğu nasıl anlaşılır?
  • Bir kurum ya da kişi dijital algısını nasıl oluşturabilir, bunun yolları nelerdir? Sosyal hesaplar nasıl yönetilmeli? Bir içerik nasıl paylaşılır hale getirilebilir?
  • Neler bir krize yol açar? Hatalı bir bilgi paylaşıldığında hangi adımlar atılmalı? İyi bir kriz ekibi nasıl oluşturulur? Kurumsal ve bireysel itibar nasıl tekrar sağlanır?
  • “İnternet Hukuku” nedir? Gerçek hayatta işlenen suçla internette işlenen suç arasındaki fark nedir? Ne hakaret sayılır? Haklarımın ihlal edildiğini nasıl anlarım?
  • İnternete bağımlı mı olduk? Sağlıklı bireyler olarak bu teknolojileri nasıl kullanmalıyız?
  • İnternet ile gelen rol ve sorumluluklar neler? Haklarımızı biliyor muyuz?
  • Dijital Güvenlik nedir? Bireysel ve kurumsal olarak güvenliğimizi nasıl sağlarız?
  • Web3.0 denen nesnelerin interneti ne demek? Giyilebilir Teknolojiler hayatımızın neresinde?
  • İnternetteki izlerimiz ve verilerimiz nasıl kullanılıyor?
  • İnsan odaklı tasarım nedir? Teknolojiyle beraber tasarım nasıl değişiyor?
  Tüm bu soruların cevapları 8 hafta & 48 saat sürecek programımızda. Program kayıtları 1 Şubat Pazartesi 2016 gününe kadar devam ediyor. Detaylar ve başvuru; www.yerelyonetimakademisi.com/dijitalhayat tarihsiz-afis-
 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER