Türkiye'de Aile Şirketlerinin Geleceği - Kasım 2017
Sevgili Brand Age okuru,
Aile şirketleri görünenin aksine ekonominin çok büyük bir kısmını yani bel kemiğini oluşturuyor. Fortune 500’ün 2017 sıralamasına göre dünyadaki en büyük şirketlerin %40’ı aile şirketleri. Türkiye’de de milli gelirin yaklaşık %90’ını aile şirketleri oluşturuyor. Dolayısıyla dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ekonomiye bu kadar fazla etkisi olan aile şirketlerinin incelenmesi büyük önem taşıyor. Bu ay ‘’Aile Şirketlerinde Gelecek Nesli Hazırlamayan Yok Oluşunu Hazırlar’’ başlıklı kapak konumuzda aile şirketlerinin yapısını ve yapılması gerekenleri incelikli bir çalışmayla ortaya koyduk. Aile şirketlerinde ele alınması gereken temel öğeleri önde gelen aile şirketlerinin liderlerine, gelecek nesil şirket temsilci- lerine ve uzmanlara sorduk.
Medyada yer alan en güncel konulardan biri, İstanbul’da taksicilerin Uber markasına tepkilerini ortaya koyup protestoda bulunmalarıydı. Ülkemizde 4 yıldır faaliyette olan şehir içi ulaşım uygulaması Uber, faaliyet gösterdiği 60’ın üzerinde ülkede olduğu gibi ülkemizde de oldukça yoğun bir ilgi görüyor. Ancak taksicilerin protestoları vatandaşta tam anlamıyla karşılık bulmuşa benzemiyor. Sosyal medyada yapılan tartışmalarda kullanıcıların tamamına yakınının Uber’den yana tavır alması konuyu daha da içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Biz de konuyu objektif bir biçimde ele alarak İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğurlu ve Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı’ya Uber’in vergi ödemediğine dair iddialarla ilgili sorularımızı yönelttik.
Reklam dünyasında sahnede genellikle markaları görmemize rağmen, işin mutfağını oluşturan ajanslar da reklam ve yaratıcılık festivalleri aracılığıyla odak noktası haline gelir. Geçtiğimiz ay geride bıraktığımız Kristal Elma ve Kasım’da gerçekleşecek olan Felis Ödülleri’nin yarattığı etkilerle Türkiye’deki ödüllere odaklandık. Ödüller hakkında hem iletişim sektöründe hem de sektörü takip edenler arasında sıkça tartışılan konulara el attık: Seçici kurullarda büyük ölçekli ajansların önemli isimlerinin yer alması, bu ajansların yarışmalara daha çok iş göndermesi ve festivalleri takip edenlerin bir kısmı tarafından da festivallerin önemli ajanslar arasında gerçekleşen bir arena gözüyle görülmesi kreatif ajansların önemli bir kısmını bu eğlencenin sadece izleyicisi olarak konumlandırıyor. Festivallerin işlevleri, önemi, artıları ve eksileri üzerine kreatif ajanslarla renkli bir sohbette bulunduk.
Prestij, günümüzün en önemli kavramlarından biri. Bu ay kol saatleri ve prestij ilişkisini yerli üreticiler ve distribütörlerle görüştük. Kol saatlerine olan ilginin varabileceği boyutları ve prestijin gücünü okudukça şaşıracaksınız...
Birbirinden önemli simalarla yaptığımız söyleşiler de her ay olduğu gibi sizleri bekliyor. Bu ayki konuğumuz Universum Global Strateji Başkan Yardımcısı Richard Mosley.
Ayrıca Adba International ile birlikte Marka Derbileri köşemizde bu ay Akbank ve Garanti Bankası’nın sosyal medya performansını karşılaştırmalı biçimde analiz ettik.
Yine çok değerli köşe yazıları, marka haberleri ve Genç Bakış köşesi sizleri bekliyor.
Turkcell Dergilik’te olduğumuzu hatırlatarak keyifli okumalar diliyorum.
YORUM YAZIN
Yorumunuz Alınıyor
Boş Yorum Gönderemezsiniz
YORUMLAR
Hiç Yorum Yok