Türk Telekom'dan Ortak Altyapı Talebine Yanıt: "Biz Türkiye'nin Altyapısıyız"

Türk Telekom, 2024’ün ilk yarısında konsolide gelirlerini %5 oranında artırarak 63,2 milyar TL’ye ulaştı. Şirket, fiber ağını 449 bin kilometreye çıkarırken, mobilde faturalı abone sayısını 1,9 milyon artırarak büyümesini sürdürdü.

Türk Telekom, 2024’ün ilk yarısında konsolide gelirlerini %5 oranında artırarak 63,2 milyar TL’ye ulaştı. Şirket, fiber ağını 449 bin kilometreye çıkarırken, mobilde faturalı abone sayısını 1,9 milyon artırarak büyümesini sürdürdü.

Türk Telekom, 2024 yılı ikinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Şirket, yılın ilk altı ayında konsolide gelirlerini yıllık bazda yüzde 5 oranında artırarak 63,2 milyar TL'ye yükseltti. FAVÖK (Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kâr) yıllık bazda yüzde 22,2 oranında artarak 23,9 milyar TL'ye ulaşırken, FAVÖK marjı yüzde 37,8 olarak gerçekleşti. Türk Telekom’un net kârı ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla hızla artarak 2,5 milyar TL oldu.

2024 yılı ikinci çeyrek itibarıyla Türk Telekom'un toplam abone sayısı 52,6 milyona yükseldi. Fiber altyapısını genişleten şirketin fiber ağı 449 bin kilometreye ulaştı ve 32,4 milyon haneye hizmet sağladı. Sabit internet abone sayısı 15,2 milyona, fiber abone sayısı ise 13,2 milyona yükseldi. Mobil abone sayısı 26,3 milyon oldu.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, 2024 yılı ilk yarısında 1,9 milyon net faturalı mobil abone kazanımı ile rekor seviyeye ulaştıklarını ve mobil gelirlerinin yüzde 20 oranında arttığını belirtti. Şirket, mobildeki büyümesini sürdürüyor ve fiber altyapısı ile 5G'ye en hazır operatör olduklarını vurguluyor.

Türk Telekom ayrıca, 2024’ün ilk yarısında Ar-Ge çalışmaları ve yerli teknoloji iş birlikleri ile önemli adımlar attığını duyurdu. Fiber altyapısını Türkiye genelinde genişletmeye devam eden şirket, ülkenin dijitalleşme sürecine katkıda bulunmaya yönelik çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

Vodafone'a Yanıt: "Biz Türkiye'nın Altyapısıyız"

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, pazarın global oyuncusu Vodafone’un geçtiğimiz aylarda düzenlediği basın toplantısında gündeme getirdiği “ortak altyapı” talebine yanıt verdi.

Önal, Türk Telekom’un Türkiye’nin dijital dönüşümünde üstlendiği kritik rolü vurgulayarak, “Türk Telekom’un altyapısının Türkiye’nin altyapısı olduğunu defalarca dile getirdik. Bu gerçeği anlamak istemeyenler ticari kaygılar dışında başka bir hedef gütmüyor. Ülkenin en batısından en doğusuna kadar fiber altyapımızı her yere götürüyoruz. Bugün Gökçeada’dan Iğdır’a kadar ülkenin her noktasında fiber var. Biz sadece büyük şehirlerde değil, en zorlu coğrafyalarda bile varız. Türkiye’yi birbirine ve dünyaya bağlayan deniz altı fiberlerimizle de denizlerdeyiz,” ifadelerini kullandı. Önal, Türk Telekom’un sektörde en çok yatırım yapan şirket olduğunu gururla vurguladı.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER