Türk Telekom İnternetle Hayat Kolay, yılın kurumsal sosyal sorumluluk projesi seçildi
Türk Telekom’un kurumsal sosyal sorumluluk projelerinden İnternetle Hayat Kolay Projesi küresel arenadaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Proje, halkla ilişkiler sektörünün en itibarlı ödüllerinden biri kabul edilen PR Daily’s 2016 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri’nde (CSR Awards) ‘Yılın En iyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Kampanyası’ kategorisinde büyük ödülün sahibi oldu.
Türkiye’nin lider iletişim ve eğlence teknolojileri şirketi Türk Telekom’un ‘Herkes için Erişilebilir İletişim’ prensibi doğrultusunda hayata geçirdiği kurumsal sosyal sorumluluk projeleri, uluslararası ödül organizasyonlarında birincilikler elde etmeye devam ediyor.
Son olarak Türk Telekom’un, bilgiye erişimde fırsat eşitliği sağlama hedefiyle hayata geçirdiği İnternetle Hayat Kolay projesi, halkla ilişkiler sektörünün en itibarlı ödüllerinden biri kabul edilen PR Daily’s 2016 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri’nde (CSR Awards) ‘Yılın En iyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Kampanyası’ kategorisinde büyük ödülün sahibi oldu.
İnternetle Hayat Kolay, 250 gönüllüsü ile kalkınmada öncelikli 50 ilde
Türk Telekom’un, Habitat Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliği ile hayata geçirdiği “İnternetle Hayat Kolay” projesi; ekonomik, bölgesel ve kuşaklar arası fark gibi nedenlerle internetin sunduğu olanakları yeterince tanımayan ve bu olanaklardan faydalanamayan kişilerin internet ile tanışmalarına öncülük etmek üzere başlatıldı. Kalkınmada öncelikli illerde yaşayan öncelikli 35 yaş üstü kadınları dijital dünya ile tanıştırmayı hedefleyen proje ile iki yılda 16 binden fazla kişi internet okuryazarlığı eğitim aldı.
250 gönüllü eğitmen ile kalkınmada öncelikli 50 ilde yürütülen proje kapsamında katılımcılara; internetin güvenli kullanımı, e-posta kullanımı, e-devlet uygulamaları, görüntülü haberleşme, online bankacılık ve sosyal medyanın bilinçli kullanımı konularında eğitim veriliyor.
Projenin PR Daily’s 2016 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri’nde yılın en iyi kurumsal sosyal sorumluluk projesi seçilmesinin arkasındaki başarı faktörü, proje kapsamında eğitim alanların yüzde 86’sının interneti günlük hayatlarında kullanmaya başlarken, katılımcıların internete karşı güvensizliği ve tedirginliğini de yüzde 20 oranında azaltması olarak gösteriliyor.
Anasayfa'ya Dön
YORUM YAZIN
Max. 255 karakter girebilirsiniz
Yorumunuz Alınıyor
Boş Yorum Gönderemezsiniz
YORUMLAR
Hiç Yorum Yok