Türk Telekom Akademi
Türk Telekom Akademi, Massachusetts Institute of Technology'nin (MIT) Sloan Yönetici Geliştirme Okulu ile iş birliği yaparak geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirecek Liderlik Gelişim Programı'nı hayata geçirdi.
Türk Telekom tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom Akademi, geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmek üzere MIT Sloan Yönetici Geliştirme Okulu ile iş birliği yaptı ve Liderlik Gelişim Programı'nı uygulamaya başladı.
Türk Telekom'un yönetici geliştirme stratejisi doğrultusunda MIT Sloan tarafından özel tasarlanan program, bu yönüyle Türkiye'de ilk olma özelliği de taşıyor. Proje ile Türk Telekom çalışanlarının, küresel strateji, yenilikçilik, liderlik, kültürel dönüşüm ve stratejik iş birlikleri gibi alanlarda yetkinliklerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Cambridge'de faaliyet gösteren ve 100 yıldan daha uzun bir tarihe sahip MIT Sloan Yönetici Geliştirme Okulu, dünyanın en önemli ve itibarlı iş okulları arasında gösteriliyor.
Uzun soluklu olması planlanan iş birliğinin imza töreni; Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Rami Aslan ve MIT Sloan Yönetici Geliştirme Okulu Program Direktörü Court Chilton'un katılımı ile İstanbul'da gerçekleştirildi.
- "Türkiye'nin dijital devrimini gerçekleştirecek teknoloji liderlerini yetiştiriyoruz"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Rami Aslan, dünyanın önde gelen liderlik okullarından biri olan MIT Sloan Yönetici Geliştirme Okulu ile gerçekleştirdikleri iş birliğinin, Türkiye'den küresel teknoloji liderleri yetiştirme vizyonlarına hizmet eden çok önemli bir adım olduğuna dikkat çekerek, "Hızla değişen ve rekabetin sürekli arttığı dünyamızda, şirketlerin başarısı ve gelişimi için odaklanılması gereken en önemli konunun yetenek yönetimi ve liderlik olduğuna inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Aslan, bir şirket çalışanlarına ne kadar önem verirse diğer paydaşları nezdinde başarısını da o ölçüde artıracağına işaret ederek, "Çünkü lider yetiştirmek çarpan etkisi yaratan bir olgu. Bu, aynı zamanda geleceğinizi nasıl şekillendireceğinizi de belirliyor. İnsan kaynağına yatırım stratejimizle hayata geçirdiğimiz Türk Telekom Akademi'nin odak alanlarından biri de bu. MIT Sloan ile hayata geçirdiğimiz Liderlik Gelişim Programı da bu vizyoner odağın bir sonucu" görüşünü paylaştı.
Türk Telekom Akademi'nin MIT Sloan ile yaptıkları iş birliğinin Türk Telekom için olduğu kadar Türkiye'ye de değer katacağını belirten Aslan, şunları kaydetti:
"Türkiye'nin gelecekte bölgesi için önemli bir finans-enerji-ulaşım üssü haline geleceğine inanıyoruz. Türk Telekom olarak Türkiye'nin bu mega dönüşümüne eşlik ederek onu geleceğe taşıyan dijital ortağı olmaya kararlıyız. Türk Telekom Akademi çatısı altında dünyanın en prestijli liderlik okullarından MIT Sloan ile geliştirdiğimiz Liderlik Gelişim Programı da bu vizyonun bir sonucudur. Program kapsamında hedefimiz, dünyadaki liderlik trendini takip eden, değişime hızla adapte olan, öncülük eden ve ekibini bu yolda yürümeye motive eden kritik lider kitlesini yetiştirmektir. Yetişecek küresel teknoloji liderlerinin, Türk Telekomun hedeflerine uyumlu olarak Türkiye'nin dijital devrimini gerçekleştiren değişimin yaratıcıları olacaklarına da gönülden inanıyoruz."
- "Türk Telekomun yarattığı zihniyet devrimini yaymayı amaçlıyoruz"
Court Chilton ise iş birliği kapsamında Türkiye'yi ziyaret etti. Chilton, bir liderin, küresel bir zihniyete sahip olması ve dijitalleşmenin şirket ve tüketicileri üzerindeki etkisini çok iyi anlaması gerektiğini vurgulayarak, "İyi bir lider; değişimi iyi yönetendir, kurumunda daha fazla inovasyon yapılmasını sağlar, dijitalleşme ve küreselleşmenin yarattığı yeni iş modellerini anlar ve hızlıca iş süreçlerine entegre eder" ifadelerini kullandı.
Dünyanın önde gelen şirketlerinde uygulanan küresel liderlik ve yöneticilik trendlerine odaklanarak programlarını oluşturduklarının altını çizen Chilton, "Bizim farkımız gerçek dünyadan uzaklaşmak yerine onun tam içinde olduğumuz eğitim sistemi ve öğrenme metodolojilerini uygulamamızdır. Türkiye’de ilk defa Türk Telekom ile yaptığımız iş birliği kapsamında, mevcut programlarımızı Türk Telekoma özel şekilde tasarlayarak farklılaştırdık; liderlik ve örgütsel değişim, inovasyon, strateji ve finans temalarının birleşiminden oluşan bir program oluşturduk" bilgilerini verdi.
Chilton, Türk Telekomun geçen yıl hayata geçirdiği entegrasyon ile geleceği okuyarak değişimi yakalayan başarılı şirket örneklerinden biri olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:
"MIT olarak biz Türk Telekomun yarattığı bu zihniyet devrimini yöneticilerin tamamına ve onların liderliğindeki ekiplere yaymayı amaçlıyoruz. Bu programa katılanlara; Türk Telekomun stratejisine uygun yenilikleri nasıl yaratacaklarını ve bu yenilikleri nasıl çok daha kısa sürelerde hayata geçirebileceklerini öğretmeyi amaçlıyoruz. Küreselleşme ve dijitalleşme ile direktör seviyesinden CXO seviyesine geçiş bugün, beş yıl öncekinden daha büyük bir sıçramayı gerektiriyor. Bunun için de yöneticilerin şirketleri içinde ve dışında geniş bir ilişki ağına ve zengin bir fikir ekosistemine ihtiyacı var. Dolayısıyla insanların giderek daha fazla kaynağı yönetmesi gerekecek.
Ayrıca şimdiye kadar liderin kendi hedeflerini gerçekleştirmesi, kariyeri adına yeterliydi ama artık onlardan sadece kendilerini değil şirketin genelini düşünerek hedeflerini gerçekleştirmeleri bekleniyor. Bir diğer önemli konu ise organizasyonda çeviklik yaratabilmek için özellikle yönetici seviyesindeki kişilerin değişimin sürekli olduğunu kabullenmesidir. Bunun yolu da çalışanların değişimi anlama ve değişimle başa çıkma becerilerini geliştirmelerinden geçiyor."
- Eğitime ABD'de başlayacaklar
Türk Telekom Akademi'nin hayata geçirdiği program kapsamında Türk Telekom'da yönetici pozisyonunda çalışanlar, MIT Sloan'ın, dünyadaki liderlik ve yöneticilik trendleri doğrultusunda Türk Telekom için özel tasarladığı Liderlik Gelişim Programı'nda eğitim alma imkanı bulacak. Program ile Türk Telekom çalışanlarının; dünyadaki liderlik trendlerini anlama, kültürel değişim ve kurumsal dönüşümü yönetme, yüksek performanslı sürdürülebilir bir kültür oluşturma, inovatif düşünme ve stratejik iş birliği geliştirme gibi alanlardaki yetkinliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.
Liderlik Gelişim Programı, sınıf eğitimleri, MIT'nin ABD'deki laboratuvar ve merkezlerine geziler, uzaktan e-eğitim modülleri, grup projeleri ve vaka çalışmaları gibi farklı öğrenme tekniklerini içeriyor. Eğitimlerine 2016 yılının ilk yarısında Amerika'da başlayacak çalışanlar, stratejik projelerde MIT profesörleri ve Türk Telekom üst yöneticileri ile birebir çalışma imkanına da sahip olacak.
Kaynak: AA
Anasayfa'ya Dön
YORUM YAZIN
Max. 255 karakter girebilirsiniz
Yorumunuz Alınıyor
Boş Yorum Gönderemezsiniz
YORUMLAR
Hiç Yorum Yok