Sosyal Medyanın Yükselme Devri - Mayıs 2015
Sevgili Brand Age okuru,
Günümüzün tüketici ihtiyaçları yüksek teknoloji ve küreselleşme gibi büyük etkenler nedeniyle sürekli değişim gösteriyor. Şirketlerin Pazarlama ve Marka yöneticileri tüm bu değişen tüketici ihtiyaçlarını iyi analiz ederek sadık müşterilerini bulmak için çaba harcıyorlar. Sadık Marka müşterilerinin bulundukları her yer neresi ise orada olmayı arzuluyorlar. Rekabetin yoğunluğu, kapitalizmin daha çok tüketme ve harcama kodları onları devamlı araştırmaya yönlendiriyor. Marka algısını oturtmak ve rakipten farklı algılanabilmek için her türlü mecrada farklı söylemlerle olmak istiyorlar. Marka algılarını oturtamayan şirketler hissedilen duygunun dışında bir kampanya yaptığı zaman doğru bir strateji sergileyemediği için bir sürü kayba neden oluyor. Çünkü marka için yapılan reklam kampanyaları yine hedef kitlenin zihninde var olan yansıma üzerinde açılım yapıyor.
Markanın hedef kitlesinin nerelerde gezindiğini, alışkanlıklarını, duygusal tepkilerini eskiye nazaran çok iyi gelişmiş araştırma metotları vasıtasıyla bulabiliyorlar. Sosyal medyanın gücünü fark eden firmalar, dijital iletişim ortamları için çok fazla proje üretmeye başladılar. Artık nerdeyse tüm firmalar dijital ortamı kullanıyor. Her gün insanlara binlerce enformasyon aktarılıyor. Bu karmaşa içinde insanlar artık birçok enformasyona karşı duyarsızlaşıyor ve insanların ilgisini çekmek daha da zorlaşıyor. O nedenle hedef kitleye mesaj verileceği zaman o mesajı dikkat çekici bir hale getirerek sunmak gerekiyor. Sosyal medyanın gücünü ortaya çıkarmak için temel faktörleri göz ardı etmemek gerekiyor. Bunlar arasında; hedef kitlenin belirlenmesi, sektöre özgü durumlar, uygulanacak sosyal medya politikası, rakiplerin analiz edilmesi, müşterilerin beklentileri ve paylaşılacak içeriğin doğru belirlenmesi en büyük etken.
The Brandage, bu sayımızda sizler için dosya konusu olan “Sosyal Medyanın Yükselme Devri”nde markaların yöneticileri ile konuşarak, şirketlerinin sosyal medya stratejilerini kaleme aldı.
Genç hedef kitlenin En’lerinden Number One Grubu CEO’ su Haldun Altılar ile Number One markası üzerine söyleştik.
Marka kişiliği kavramının ardında yatan temel düşünce markaların da insanlar gibi kişiliklerinin olduğudur. Yazarımız Fatma Kamiloğlu ‘’Reklamlarda Arketip Strateji’ konusunda çarpıcı verilerle dolu bir makaleye imza attı. “Markalar, reklamlar sayesinde insan gibi bizimle iletişime geçer ve konuşur. Kişilik oluşturmanın stratejilerine bakın.” diyor.
“Her şehrin bir markası olmalı” yazısı ile Marka Yazarımız Ali Saraç , “Dünya’da bazı şehirler vardır, barındırdıkları şirketler sayesinde isimlerini dünyaya duyurmuşlardır” derken; Markayı yönetenlerle şehir yöneticilerinin ortak bir vizyon üretmesini önümüzdeki seçim arifesinin notu olarak düşüyor.
Keyifli okumalar…
YORUM YAZIN
Yorumunuz Alınıyor
Boş Yorum Gönderemezsiniz
YORUMLAR
Hiç Yorum Yok