Snapchat ve Instagram reklamları hakkında bilmeniz gereken önemli noktalar

Facebook’un stratejisi artık net: Kendi bünyesine dahil etmek istediği bir firmayı satın alarak hem pazarda ezici üstünlüğüne devam eder hem de kararlı bir şekilde hızla ilerleyip, rakiplerinin o pazar için adım atmasını engeller. Şirket, Instagram ve WhatsApp gibi önemli iki mobil uygulamada yakaladığı satış alma başarısını, sayısız girişimde bulunsa da Snapchat üzerinde gerekleştiremedi. Facebook Snapchat’i satın alamasa da birçok özelliğini farklı platformlarına kopyalamış durumda. Hatırlayacağınız üzere Facebook’un Snapchat’ten kopyaladığı özellikleri geçtiğimiz haftalarda sizlerle paylaşmıştık. Bu yazımızda ise pazarlamacılar için iki platformu değerlendirdik.

Kullanıcı Bilgileri

  • Aylık 700 milyon kullanıcısı olan Instagram’ın günlük aktif kullanıcı sayısı 400 milyon.
  • Facebook’un ‘me too’ stratejisi platformda en azından şimdilik çalışıyor gibi. Instagram Hikayeleri’nin günlük kullanıcı sayısı Nisan verilerine göre 200 milyon. Statista tarafından yayınlanan grafikte de Instagram Hikayeleri’nin hızlı çıkışına tanık oluyoruz.
  • Snapchat’in yılın ilk çeyreğine yönelik raporuna göre günlük toplam 166 milyon kişi uygulamayı aktif olarak kullandı.
  • Nielsen’ın araştırmasına göre Snapchat kullanıcılarının %60’ı 25 yaşın altında. Onu %41 ile 18-34 yaş grubu takip ediyor. 
  • Snapchat’te etkileşim açısından da düşüş var. Delmondo tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, Snapchat hikayelerinin tekil izlenme oranları %40 düşmüş durumda. Snapchat ile kıyaslandığında Intagram’ın  %28 daha fazla bir izlenme payı var.

Fiyatlandırma

  • ABD`deki rakamlara göre, müşterileri Instagram Hikaye CPM’lerinin 3 ila 4 dolar arasında değiştiğini söylerken, Instagram’da tamamlanma oranının Snapchat’e göre 2-3 katı olduğunu bildiriyorlar.
  • Instagram reklamları Facebook’un kendi reklam alanından satın alınabiliyor. Instagram reklamları hikayelere göre 5 ila 7 dolar arası daha pahalı.
  • Snapchat’in reklam yöneticisinin bu ay reklamcılara açılması bekleniyor. Platform kullanımı Instagram’da olduğu gibi ücretsiz.
  • Snap Lensler de hedeflenebildikleri günden beri en düşük fiyat seviyesini yaşıyor. Ancak fiyatları hala oldukça yüksek. Zira, ücretlendirmesi günlük 300 bin doları bulabiliyor.
  • Reklamcıların kendileri hizmet almaları ile birlikte Snap Geofilter 5 dolar kadar daha düşük bir ücrete alınabiliyor. CPM değeri 27 cent düşerken, farklı hedeflemelerden dolayı 48 dolara kadar çıkabiliyor.

Reklam formatları

  • Snap Ads: Video reklamları 10 saniye uzunluğa kadar olabiliyor. Discover’da ve Snapchat’te yer alan arkadaş hikayelerinde göründükleri gibi makalelerde ve uygulama indirmeleri ile eşleşiyorlar. “Swipe-up” özelliği ile reklamı web sitesine ya da farklı yerlere ekleyebiliyorsunuz.
  • Snapchat Sponsored Geofilters: : Geofilter, Snapchat’in lokasyon bazlı bir filtreleme yöntemi. ‘Geotagged’ özelliği ile markalar, Snapchat’te spesifik bir lokasyon belirleyerek hedeflemelerini daraltabiliyor ve özelleştirebiliyorlar. Ancak bu noktada da bazı kısıtlamalar olabiliyor. Örneğin, SXSW etkinliği boyunca markalar, Austin bölgesindeki birçok şehir için uygun fiyata ‘Geofilter’ satın alamayıp, daha fazla ücret ödeyip premium Geofilter’lerı kullanmak zorunda kalmışlardı.
  • Snapchat Sponsored Lenses: Geofilter gibi, Snap’ın ‘Kamera’ bölümünde yer alan Lensler, kullanıcıların yüzleri ile uyumlu hale gelebiliyor.  Yaş, cinsiyet ve ilgi alanlarına göre hedeflenebiliyorlar. Şirket, geçtiğimiz günlerde fotoğrafını ya da videosunu çektiğiniz istediğiniz cisme arttırılmış gerçeklik ekleyebileceğiniz yeni bir özellik olan World Lens’i duyurmuştu.
  • Instagram Photo Ads: ‘Satın alma’ butonunu direkt satış yapmayı mümkün kılan reklam türü, eklediğiniz linkleri marka sayfsına ya da istediğiniz yere yönlendiriyor.
  • Instagram Video Reklamları: Dış link de verebileceğiniz  bu reklam türünde video uzunlukları artık 60 saniyeye kadar ulaşmış durumda.
  • Instagram Carousel Reklamı: Carousel reklamlar birden fazla video ve görsel ekleyerek, kullanıcıların aynı anda daha fazla medya içeriği ile etkileşime girmelerini sağlıyor.
  • Instagram Stories: Bu reklam türü, video ya da fotoğraf olarak Instagram arkadaşlarınızın hikayeleri arasında ortaya çıkıyor. Hikayelerdeki reklamlar yalnızca erişim, video görüntülemeleri, dönüşümler, uygulama yüklemeleri veya trafik reklam verme amaçları kullanılarak yayınlanabiliyor.
Haberin Kaynağı
 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER