ŞİŞECAM CAM AMBALAJ ‘CAM YENİDEN CAM” ATÖLYESİNDE ÇOCUKLARA GERİ DÖNÜŞÜM BİLİNCİ AŞILADI
ÇOCUKLAR ‘CAM KURTARAN KAHRAMANLAR’ YARATTI
Şişecam Cam Ambalaj sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için cam geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Cam Yeniden Cam projesi kapsamında çocuklarla bir araya geldi.
“Uyandırma Servisi: Günaydın” konseptiyle düzenlenen İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’ne katılan minik ziyaretçiler, Şişecam Cam Ambalaj’ın Geri Dönüşüm Atölyeleri’nde kendi ‘Cam Kurtaran Kahramanları”na hayat verdi.
30.04.2016 – Türkiye’nin lider, dünyanın ise dördüncü büyük cam ambalaj üreticisi Şişecam Cam Ambalaj, İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde geri dönüşümde farkındalığı artırmak amacıyla yürüttüğü ‘Cam Yeniden Cam’ projesiyle çocukların yaratıcılıklarına dokunarak sürdürülebilirliğe dikkat çekti.
İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde, Cam Yeniden Cam projesi kapsamında Geri Dönüşüm Atölyeleri oluşturan Şişecam Cam Ambalaj, deneyimli sanat eğitmenleri yönetiminde her çocuğun özgün sanat çalışmaları üretmesine olanak sağlayan eğlenceli içerikler oluşturdu.
Şişecam Cam Ambalaj, bienal kapsamında gerçekleştirilen etkinlik süresince atölyeye katılan çocuklardan kendi cam geri dönüşümü kahramanlarını hayal etmelerini istedi. Hayallerini yaratan çocuklar etkinlik kapsamında geri dönüşüme olanak veren cam kumbaralarını ‘Cam Kurtaran Kahraman’a dönüştürerek hem hayallerini gerçekleştirmiş hem de gelecek için bir adım atmış oldular.
Cam Yeniden Cam Projesi
Türkiye’nin lider cam ambalaj üreticisi Şişecam Cam Ambalaj, camın en sürdürülebilir ambalaj malzemesi olmasından hareketle 2011 yılında Türkiye’nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ‘Cam Yeniden Cam’ı hayata geçirdi.
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından ödüllendirilen bu proje camın hem çevre hem de sağlık açısından en doğru ambalaj olduğundan hareketle cam geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratılması hedefleniyor. Bu projenin nihai amacı toplumsal bir davranış değişikliği yaratarak geri dönüşüm toplumuna geçişi sağlamak.
Proje kapsamında; anaokulları ve ilköğretimi kapsayan eğitim faaliyetleriyle çocuklara, sokak aktiviteleriyle toplumun her kesimine, ÇEVKO ile yapılan işbirliğiyle STK’lara, belediyelere hibe edilen cam kumbaraları ve cam ambalaj atığı toplama araçlarıyla yerel yönetimlere, hizmete sunulan cam kırma makineleriyle kafe, otel, restoran gibi işletmelere, cam ambalaj atıklarını yeniden üretimde kullanılabilir hale getiren tesislere verilen teknik ve finansal destekle de özel sektöre ulaşılıyor.
Anasayfa'ya Dön
YORUM YAZIN
Max. 255 karakter girebilirsiniz
Yorumunuz Alınıyor
Boş Yorum Gönderemezsiniz
YORUMLAR
Hiç Yorum Yok