Şirketler ''Fenomen çalışanlar''ını önemsiyor!

“Workplace Trends Report”un sonuçlarına göre; sosyal medya fikir liderlerinin toplum üzerindeki etkisinin farkına varan kurumlar, marka mesajlarının paylaşılması konusunda çalışanlarını da aktif şekilde kullanmaya başladı.

“Workplace Trends Report”un sonuçlarına göre; sosyal medya fikir liderlerinin toplum üzerindeki etkisinin farkına varan kurumlar, marka mesajlarının paylaşılması konusunda çalışanlarını da aktif şekilde kullanmaya başladı.

Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi, iş dünyasını geleceğine yön verecek trendleri paylaşmak amacıyla İşyeri Trendleri Raporu’nun (Workplace Trends Report) önemli başlıklarını açıklamaya devam ediyor. İş dünyasında sosyal medya kullanım trendleri ile ilgili önemli bilgiler yer alan rapora göre, kurumlar sosyal medya paylaşımları için çalışanlarını elçi olarak kullanmanın önemini fark etti. Rapor sonuçlarına göre marka mesajlarının çalışanlar üzerinden paylaşıldığında oluşturduğu etki, markanın kendi sosyal medya kanallarında paylaştığı mesajlara göre çok daha etkili ve samimi bulunuyor.

Çalışanlarınızı sosyal medyada kurum elçisi olarak konumlandırın 

Raporda yer alan araştırma sonuçlarına göre, çalışanlarını mesajlarını paylaşmak üzere elçi olarak konumlayan şirketler çalışanları tarafından takdir topluyor. Araştırmalar sosyal olarak değer verilen ve marka mesajlarını paylaşan çalışanların yüzde 27’sinin, kurumlarının geleceği için daha olumlu düşüncelere sahip olduğunu gösterirken, yüzde 20’si uzun yıllar boyunca aynı şirkette çalışmayı düşünüyor. Rapora göre; çalışanların yaptığı kurumsal paylaşımlar, kurumun sosyal medya kanallarında yapılanlara oranla 24 kez daha fazla paylaşılıyor. Bu durum, firma bağlılığını arttırırken, sosyal medyada kurum elçisi olan çalışanların yüzde 40’ı şirketlerini daha rekabetçi bir konuma taşıdıklarına inanıyor. 

Kişisel markalama İK süreçlerini de etkiliyor

Raporda yer alan ve ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, işverenlerin yüzde 87’sinin işe alımlarda başvuru sahiplerinin LinkedIn hesaplarını kontrol ettiği belirtilirken, bu oran Facebook için yüzde 43, Twitter için ise yüzde 22 seviyesinde. Kişisel markalamasını kaliteli bir şekilde kuran ve LinkedIn, Xing, Viadeo ve Klout gibi sosyal ağlarda ilgi çekici bir varlığa sahip çalışanların işe alınma şansı çok daha yüksek.

Çalışanlarını güçlendiren firmalar kazanacak

Araştırma sonuçlarına göre, firmalar çalışanlarını sosyal medyadaki varlıklarını güçlendirmesi konusunda teşvik etmeye yönlendirecek. İnsan iletişimlerinde teknoloji ile birlikte oluşan değişimlerin, güven aşılamayı ve internet üzerinde marka elçiliğini, firmalar için zorunlu hale getirdiğine değinilen rapora göre geleneksel medyaya olan güven azalırken sosyal medyanın gücü her geçen gün artıyor. Kişiler tarafından yapılan paylaşımlar, organizasyonlar tarafından yapılanlara oranla daha güvenilir bulunuyor. Tüm bunların yanı sıra, çalışanlarını sosyal medyada güçlendiren firmalar, tüketicilerine de tutku, marka bilinci ve uzmanlığı ile hazırlanmış mesajları güvenilir bir şekilde iletmekte zorlanmıyor. İlerleyen dönemlerde, mavi yakalıdan CEO’ya kadar her kademedeki çalışanlarının sosyal medya üzerinde güçlenmesini sağlayan kurumlar, güvenilirliklerini, müşteri sadakatini ve en önemlisi etkileşim ve görünürlük oranlarını arttırarak kazanacaklar.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER