SAP’den Genç Girişimcilere Projelerini Hayata Geçirme Fırsatı
SAP ve Ashoka Vakfı İşbirliğinde Hayata Geçirilen “Hızlan FarkYarat” Programına Başvurular Başlıyor
SAP’nin Ashoka Vakfı ile birlikte hayata geçirdiği Genç Sosyal Girişimciler için Destek Programı “Hızlan FarkYarat”ın başvuru tarihleri belli oldu. Bu yıl, ‘Projeni Kap Gel’ başlığıyla açılan programa genç girişimciler, 11 Nisan-1 Mayıs 2016 tarihleri arasında başvuru yapabilecek.
SAP, global vizyonu çerçevesinde “Daha iyi bir dünya için topluma ve sosyal yaşama destek” ilkesiyle kurumsal sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirerek, girişimciliği geliştirmeyi hedefliyor ve teknolojinin gücüyle ihtiyacı olan gençlerin dijital alanda yetenek gelişimini destekleyen projeler yürütüyor.
SAP Türkiye’nin Ashoka Vakfı ile birlikte yürüttüğü, 18-30 yaşları arasındaki gençlerin sosyal girişimcilik projelerini destekleyen “Hızlan FarkYarat” programının 2016 yılı başvuru tarihleri açıklandı. İlki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ve Askıda Ne Var, Yazılım Kulübü, Yaşayarak Öğrenme Merkezi (YAŞÖM), SineMASAL ve Güneşin Çocuklarına Yardım Kulübü projelerine destek veren programa, bu sene de tüm hızıyla devam ediyor ve girişimci gençlerin başvuruları, 11 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında kabul ediliyor.
“Hızlan FarkYarat”a fikir aşamasını geçmiş projeleri ile kendi sosyal girişimlerinin kurucusu ya da yürütücüsü olan genç girişimciler başvurabilecek. Teknolojiyi temel araç olarak kullanan ya da kullanma potansiyeline sahip olan ve ülkemizdeki dezavantajlı gençlerin daha iyi eğitim almalarını, kariyer gelişimleri için gerekli donanıma sahip olmalarını, toplumla etkin bir bütünleşme sağlayabilmelerine yardımcı olmayı hedefleyen projeler değerlendirilecek.
12 ay sürecek “Hızlan FarkYarat” projesi, seçilen genç sosyal girişimcilere aylık eğitim bursu, Ashoka ve SAP Türkiye ekibi tarafından mentorluk, projelerin topluma sağladığı faydayı ölçmek ve geliştirmek üzere takip ve raporlamayı da içeren üç ana destek sunuyor. Bu sayede, genç sosyal girişimciler alanında uzmanlaşmış isimlerle düzenli olarak bir araya gelme ve projelerini geliştirmek için planlarını tartışma fırsatı bulabiliyor. Projeye dahil olmaya hak kazanan gençler, Türkiye’de 37, dünyada 3500 tam zamanlı sosyal girişimciyi destekleyen Ashoka’nın paydaşlarıyla beraber çalışabilecek ve isterlerse yeni fikirler için bu çevreyle işbirliği yapabilecek.
Anasayfa'ya Dön
YORUM YAZIN
Max. 255 karakter girebilirsiniz
Yorumunuz Alınıyor
Boş Yorum Gönderemezsiniz
YORUMLAR
Hiç Yorum Yok