Sabancı Üniversitesi desteklediği 11 girişimi yatırımcılarla buluşturdu
Sabancı Üniversitesi’nin Teknoloji Tabanlı Girişimleri Hızlandırma Merkezi SUCOOL ve Türkiye’nin ilk teknoloji ticarileştirme ve çekirdek fon şirketi Inovent, Sabancı Üniversitesi destekli girişimcileri yatırımcılarla tanıştırmak üzere 19 Kasım 2016, Cumartesi günü, Karaköy Minerva Palas’ta bir buluşma düzenledi.
Sabancı Startups etkinliğinde; Sabancı Üniversitesi Teknoloji Tabanlı Girişimleri Hızlandırma Merkezi (SUCOOL) hızlandırma programından mezun olarak ürün çıkartan ve/veya şirketleşen girişimler ile Inovent A.Ş portföyünde yer alan ve kuluçka hizmetlerinden faydalanan 11 start-up sunum yapma fırsatı buldu. Sunumlar; melek yatırımcılar, risk sermayesi şirketleri temsileri, ekosistemdeki diğer kuluçka ve hızlandırıcı kuruluşların temsilcilerinden oluşan bir kitleye yapıldı.
Toplantının açış konuşmalarını Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu Akademik Direktörü Dilek Çetindamar ve Inovent Direktörü Merih Pasin gerçekleştirdi. Dilek Çetindamar konuşmasında Sabancı Üniversitesi’nin girişimcilik anlayışından ve vizyonunundan bahsetti. Çetindamar üniversite bünyesinde, girişimciliği desteklemek ve geliştirmek için gerçekleştirilen faaliyetleri anlattı. "Üniversitemiz, kurulduğu günden beri üniversitemiz öğrencilerine ve ülke çapındaki girişimcilere çok yönlü hizmetler vermektedir" diyen Çetindamar, Sabancı Üniversitesi’ninTürkiye’nin En Yenilikçi ve Girişimci Üniversitesi olmasının bir tesadüf olmadığını belirtti. Dilek Çetindamar,"Sabancı Üniversitesi siz girişimciler gibi surekli yenilikler yapmaya devam ediyor. 2017'de Sabancı Üniversitesi şehirde açacağı ofisle sizlerle birlikte çalışmaya devam edecek. Yeni ofisimiz İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ve Siemens ile Girişimcilik Vakfı ortaklığıyla girişimlerin uluslararasılaşması için çalışacak."diyerek sözlerine son verdi.
Inovent Direktörü Merih Pasin konuşmasına İstanbul’un girişimciler için birçok fırsat barındırdığını belirterek sözlerine başladı. Bunun da birçok girişimci oluşturması gerektiğini ancak Küresel Girişimcilik ve inovasyon endekslerine baktığımızda bunun öyle olmadığını da sözlerine ekledi. Bununla beraber Küresel inovasyon endeksinin verimlilik oranında çok iyi bir sıralamamız olması ve üniversite mezunlarının yüzde 72’sinin girişimciliğe olumlu bakması göz önüne alındığında umutlu olmamız gerektiğini belirtti.
Anasayfa'ya Dön
YORUM YAZIN
Max. 255 karakter girebilirsiniz
Yorumunuz Alınıyor
Boş Yorum Gönderemezsiniz
YORUMLAR
Hiç Yorum Yok