Otizmli çocukları siber zorbalıktan korumak için Minecraft okulu: Mineclass
Tohum Otizm Vakfı 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde birebir biçimde Minecraft içerisinde inşa ettiği okul binasını açıyor!
California Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre Minecraft, otizmli çocukların eğitiminde yardımcı bir teknoloji olarak olumlu sonuçlar veriyor.
Tohum Otizm Vakfı buradan yola çıkarak, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde hem otizme farkındalık yaratmak hem de çocuklarımızın eğitimi için ihtiyaç duydukları farklı ve çağdaş yaklaşımı sağlamak amacıyla özel bir projeye imza attı. Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu Dijital Dünyada da Otizme Mavi Işık Yaktı.
Okul Binası Bire Bir Olarak Oyun İçerisinde İnşa Edildi
Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu’nun binası gerçek mimari planına sadık kalınarak, özel çekilmiş üç boyutlu fotoğraflarla modellendi. Binanın iç ve dış mimarisi dijital ortama bire bir aktarıldı ve Minecraft oyunu içerisinde inşa edildi. Daha sonra okul, sadece eğitim alacak öğrencilerin buluşabilecekleri bir server’a taşındı. Bu sayede öğrencilerin dijital ortamdaki siber zorbalığa maruz kalmadan, kendi aralarında Minecraft’tan faydalanabilecekleri özel bir alan yaratılmış oldu.
Ders Programına Dahil Edildi
“Farklı Bir Okul’ adı taşıyan projenin 2 Nisan’da otizme mavi ışık yakarak açılışı yapılacak ve Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu, dijital ortamda ‘Farklı Bir Okul’ projesi ile farklı ihtiyaçlara sahip olan öğrencileri yepyeni bir anlayışla geleceğe hazırlayacak. ‘Farklı Bir Okul’ projesi kapsamında dijital ortamda özel bir eğitim alanı yaratılıp Özel Tohum Vakfı Özel Okulu dijital ortamında yapılacak dersler için sürdürülebilir bir özel bir eğitim programı da hazırlandı.
Kodlamadan Sanata Pek Çok Şey Minecraft İçinde Yapılacak
Eğitim programı danışmanlığını Bager Akbay’ın üstlendiği projede, bir yıla yayılan bir eğitim programı gerçekleştirilecek. Program sonraki dönemlerde geliştirilerek varlığını sürdürecek. Bager Akbay’ın hazırladığı eğitim programı içeriğinde teknoloji okur yazarlığı, Minecraft’ın yaratıcı modunda yapılabilecekler, 3d printer ile heykel - resim ve giriş seviyesinde kodlama yer alacak. Böylece okul mekandan bağımsız ve sürekliliği olan bir eğitim projesine imza atmış olacak. Eğitim programı mayıs ayı içerisinde başlayacak.
Künye:
Reklamveren: Tohum Otizm Vakfı
Ajans: 4129Grey
CEO&CCO: Alemşah Öztürk
Yaratıcı Yönetmen: Ahmet Terzioğlu
Yaratıcı Grup Başkanı: Nevzat Emir Anarat
Yaratıcı Grup: Fırat Alpaydın, Anıl Eren Küçük, İpek Şurdum, İpek Şaylı, Buse Tatar, Selin Dönmez
Marka Direktörü: Melike Aşcı
Marka Yöneticisi: Ecem Gök
Stajyer: Çağrı Arslan
Ajans Prodüktörleri: Gülşah Batıbeki, Kasım Bektaş, Can Aran
Prodüksiyon: Videojenik
Eğitim Danışmanı: Bager Akbay
Teknoloji Danışmanı: Eren Dursun
YORUM YAZIN
Yorumunuz Alınıyor
Boş Yorum Gönderemezsiniz
YORUMLAR
Hiç Yorum Yok