Nike'ta Bayrak Devri: Yeni CEO 31 Yılını Şirkete Adayan Elliott Hill oldu

Nike'da kariyer basamaklarını hızla tırmanan Elliott Hill, 31 yıl önce stajyer olarak başladığı şirkette artık CEO koltuğunda yön verecek.

Nike'da kariyer basamaklarını hızla tırmanan Elliott Hill, 31 yıl önce stajyer olarak başladığı şirkette artık CEO koltuğunda yön verecek.

Nike Yönetim Kurulu, Elliott Hill'in 14 Ekim 2024 itibarıyla şirketin yeni Başkanı ve CEO'su olacağını duyurdu. Hill, aynı zamanda Nike Yönetim Kurulu ve İcra Komitesine üye olarak katılacak.

Nike Yönetim Kurulu Başkanı Mark Parker, “Elliott'i tekrar aramızda görmekten heyecan duyuyorum. Gelecek ihtiyaçlarımız, geçmiş performans ve titizlikle yürütülen halefiyet süreci göz önünde bulundurulduğunda, Elliott'in global deneyimi, liderlik tarzı, endüstri ve iş ortaklarıyla olan derin bilgisi, spora olan tutkusu, markalarımız, ürünlerimiz, tüketicilerimiz, sporcularımız ve çalışanlarımıza olan bağlılığı ile Nike’ın bir sonraki büyüme aşamasını yönetmek için doğru kişi olduğu açıktı” dedi. “Kendisiyle 30 yılı aşkın bir süredir çalıştım ve ona ve üst düzey yönetim ekibine destek vermek için sabırsızlanıyorum.”

Yönetim Kurulu ve John Donahoe, Donahoe'nin 13 Ekim itibarıyla Başkanlık ve CEO’luk görevinden ve Yönetim Kurulu üyeliğinden ayrılma kararı aldığını açıkladı. Donahoe, geçiş sürecinin sorunsuz olması için 31 Ocak 2025'e kadar danışman olarak şirkette kalacak.

Mark Parker, “John’a, başkanlık ve CEO’luk görevlerinde Nike’a yaptığı katkılar için teşekkür ederim. Özellikle COVID-19 pandemisi sürecinde şirketi yönetirken gösterdiği liderlik ve dünyanın dört bir yanındaki topluluklarımıza yapılan yatırımları kararlılıkla desteklediği için minnettarım” diye ekledi.

Yeni Başkan Elliott Hill ise “Nike her zaman benim için çok önemli oldu ve onu daha parlak bir geleceğe taşımaya hazırım. 32 yıldır sektördeki en iyi insanlarla çalışmanın ayrıcalığını yaşadım ve şirketimizi bugün olduğu harika yere getirmeye yardımcı oldum. Yıllar boyunca birlikte çalıştığım birçok çalışan ve güvenilir iş ortağıyla tekrar buluşmak ve birlikte Nike’ı geleceğe taşıyacak yeni, etkili ilişkiler kurmak için sabırsızlanıyorum” dedi. “Yetenekli ekiplerimizle birlikte, piyasada fark yaratacak ve tüketicileri etkileyecek cesur, yenilikçi ürünler sunmayı dört gözle bekliyorum.”

Hill, Nike'taki kariyeri boyunca Avrupa ve Kuzey Amerika'da üst düzey liderlik pozisyonlarında görev aldı ve şirketin 39 milyar doları aşan bir iş hacmine ulaşmasına katkıda bulundu. 2020'de emekli olmadan önce Nike ve Jordan markalarının tüm ticari ve pazarlama operasyonlarını yönetti. Hill, Texas Christian University (TCU) ve Ohio University mezunu, şu anda TCU Mütevelli Heyeti üyesidir.

John Donahoe ise “Bu harika şirketin bir parçası olmak benim için bir onur ve ayrıcalıktı. Nike’ta geçirdiğim zamanı ve organizasyonu yönetme fırsatını her zaman değerli bulacağım. Phil, Mark, Nike ve çalışanlarına büyük saygı duyuyorum. Şu anın liderlik değişimi için doğru zaman olduğu açıktı ve Elliott doğru kişi. Nike’ın ve Elliott’ın gelecekteki başarılarını görmek için sabırsızlanıyorum” açıklamasında bulundu.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER