Millî Eğitim Bakanlığı ve Google eğitimde teknolojinin etkin kullanımı için iki yeni proje başlattı
Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) ve Google, eğitimde teknolojinin etkin kullanımını hedefleyen iki yeni proje başlattı. Öğretmenlerin ve öğrencilerin öğrenim süreçlerinde teknolojiyi kullanmalarına katkı sağlayacak “Google for Education” ve üniversite sınavı öncesi gençlere yol gösterici olacak “Google Üniversite Seçimim” projeleri, Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla Ankara’da düzenlenen toplantıda tanıtıldı.
5 Nisan 2016 - Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) ve Google; öğretmenlerin ve öğrencilerin teknolojiyi daha etkin kullanmalarına katkı sağlayacak ve üniversite sınavı öncesi gençlere yol gösterici olacak iki yeni projeyi hayata geçirdi. Projelerin tanıtımı, Ankara’da Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen protokol imza töreni ve toplantıyla kamuoyuna açıklandı.
Toplantıda; öğretmenlerin ve öğrencilerin eğitim süreçlerine teknolojiyi entegre edecek çözümleri kapsayan ‘Google for Education’ için Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, YEĞİTEK Genel Müdürü Ahmet Onur Ak ve Google yetkilileri arasında protokol imza töreni yapılırken, üniversite sınavına hazırlanan adayların ihtiyaçlarının tek bir adreste toplandığı“Google Üniversite Seçimim’’ platformunun detayları da basın mensuplarıyla paylaşıldı.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yaptığı konuşmada konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: “Bilişim sektörü eğitim üzerinde daha fazla düşünmeli çözümler bulmaya ve üretmeye daha fazla odaklanmalıdır. Dijital dünyanın parlak zekaları, eğitim için ve öğretmenlerin, öğrencilerin teknolojik alışkanlıklarını eğitim lehine etkileyecek ve o yöne çevirecek çalışmalarını artırmalıdır. Bundan dolayıdır ki, Google’ın “eğitim” (Google Education) ana başlığında bir çalışma başlatmasını önemli buluyorum. Ümit ediyorum ki, Google ile başlattığımız bu işbirliği sayesinde günlük hayatın bir parçası haline gelen uygulamaların eğitim ve öğrenme için de yeni pencereler açması sağlanacaktır.”
“250 öğretmen” eğitim teknolojilerini öğrenecek, inovatif ve dijital içerik üretimi desteklenecek
YEĞİTEK ve Google’ın imzaladığı Google for Education protokolü kapsamında; okullarda etkili teknoloji kullanımı, öğretmen eğitimi programının geliştirilmesi ve bu kapsamda bir portal hazırlanması, inovatif ve dijital içerik oluşturmayı destekleyecek etkinlikler düzenlenmesi ve 250 öğretmenin Google sertifikalı eğitimcisi olacak şekilde eğitilerek, eğitim teknolojilerine adaptasyonlarının sağlanması gibi bir dizi projenin yer aldığı protokol ile ilk aşamada 5 okulda pilot çalışma başlatılacak.
“Google Üniversite Seçimim’’, üniversite adayları için tek adres olacak
Üniversite sınav maratonu devam ederken adayların tüm sorularının cevaplarını tek bir adreste toplayan “Google Üniversite Seçimim” portali ise, zengin içerikli bir rehber olarak hayata geçirildi.
Adaylar bundan böyle; Türkiye ve KKTC’de bulunan 127’si devlet, 83’ü vakıf olmak üzere toplam 210 üniversitenin ve 10 binden fazla bölümün ayrıntılı profillerine Google Üniversite Seçimim platformundan ulaşabilecek. Rehberde yer alan 40’tan fazla üniversitede ise Google StreetView ile 360 derecelik panoramik bakış açısıyla sanal tur yapılabilecek.
Google Üniversite Seçimim, öğrencilere üniversite ve bölümleri keşfetmenin yanı sıra “Bağlan” ve “İlham Al” bölümleri üzerinden, akademisyenler ve farklı alanlardaki uzmanların öneri ve deneyimlerinden faydalanma fırsatı da sunuyor. Bağlan bölümünde her ay alanında uzman kişilerle sınav sürecine yönelik olarak gerçekleştirilecek Google Hangout on air - canlı sohbetleri ile bilgi alıp sorularını paylaşabilecek olan adaylar, İlham Al bölümünde de en çok tercih edilen 20 meslek için o mesleğin uzmanları ile çekilen YouTube videolarını izleyebiliyor.
Google Üniversite Seçimim platformuna https://universitesecimim. withgoogle.com/
adresinden ulaşılabiliyor.
Anasayfa'ya Dön
YORUM YAZIN
Max. 255 karakter girebilirsiniz
Yorumunuz Alınıyor
Boş Yorum Gönderemezsiniz
YORUMLAR
Hiç Yorum Yok