Mango'dan Second Chances kampanyası
Mango, Second Chances projesi kapsamında mağazalarında toplanan giysilerin geri dönüştürülmüş elyaflarından yapılan ve döngüsel ekonomiye dayanan ilk kapsül koleksiyonunu çıkardı
Mango, Second Chances projesi kapsamında mağazalarında toplanan giysilerin geri dönüştürülmüş elyaflarından yapılan ve döngüsel ekonomiye dayanan ilk kapsül koleksiyonunu çıkardı. Bu giysilerin çevreye etkisi daha azdır; %20 geri dönüştürülmüş elyaf ile %80 sürdürülebilir pamuktan oluşmaktadır.
2016 yılında Mango, İspanya'daki tüm Mango mağazalarının yanı sıra Fransa, Portekiz, Almanya, Hırvatistan Hollanda, İtalya, Portekiz ve Birleşik Karalık’ta da dağıtılan 420 konteyner aracılığıyla 32 tondan fazla giysinin toplandığı Second Chances projesini başlattı.
Döngüsel ekonomiye dayanan bu proje, Cáritas tarafından teşvik edilen bir kooperatif olan; istihdam yaratma ve işe yerleştirmenin yanı sıra, sosyal ve sürdürülebilir bir ekonominin geliştirilmesine katkıda bulunan Koopera ile yürütülmektedir. Toplanan giysiler, onlara ikinci bir hayat vermek için sınıflandırılır ve durumlarına bağlı olarak; yeniden kullanılabilir, yeniden iplik haline dönüştürülebilir veya kanepelerde dolgu olarak kullanmak ya da enerji elde etmek için yakmak gibi alternatif işlevlerde kullanılmak üzere geri dönüştürülebilirler.
Yeni koleksiyon ürünleri için (ikisi erkek koleksiyonundan, ikisi de kadın koleksiyonundan) Mango, geri dönüştürülmüş kumaştan kazanılmış 6 ton pamuklu kumaş kullanmış ve bu kumaşlar yeniden dikilmiştir. Böylece tekstil atıkları ve çevresel etkiler en aza indirilmiştir. Ayrıca, kumaşları boyamak için kullanılan işlem de %85 su tasarrufu sağlamıştır.
Mango, daha sürdürülebilir modaya olan bağlılığı çerçevesinde emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Şirket, önümüzdeki birkaç yıl boyunca, strateji açısından mihenk taşlarından birine; şirketin sürdürülebilir dönüşümüne yön veren iddialı bir plan uygulamayı düşünüyor. Çok uluslu moda şirketi, koleksiyonlarındaki sürdürülebilir liflerin oranını arttırmayı temel hedeflerinden biri olarak belirledi. Bu hedefe ulaşmak için amacı, 2025 yılına kadar giysilerinde kullanılan pamuğun %100'ünün sürdürülebilir kökenli olmasını sağlamak, 2025 yılına kadar %50'ye ulaşmak için giysilerinde geri dönüştürülmüş polyester kullanımını arttırmak ve 2030 yılından önce kullanılan selüloz liflerinin %100'ünün kontrollü üretimden geliyor olmasını sağlamak. Bu, Mango için çok önemli bir mihenk taşı, çünkü koleksiyonları için kullanılan malzemelerin daha izlenebilir olmasına katkıda bulunacak.
Mango bu girişimini sürdürmeye kararlı. Bu uygulamaların desteklenmesi ve döngüsel bir ekonomi modelinin teşvik edilmesi amacıyla, her sene Second Chances konteynerlerinde toplanan tüm giysilerin geri dönüştürülen elyaflarından hazırlanan bir koleksiyonu piyasaya sürecek.
YORUM YAZIN
Yorumunuz Alınıyor
Boş Yorum Gönderemezsiniz
YORUMLAR
Hiç Yorum Yok