L’oreal-Unesco bilim kadınları ödülleri’ni alacak olan beş sıra dışı bilim kadınının isimlerini açıkladı.
L’OREAL ve UNESCO, 22 Mart 2018'de Paris'te, L’OREAL-UNESCO Bilim Kadınları Ödülleri’ni alacak olan beş sıra dışı bilim kadınının isimlerini açıkladı.
Güney Afrika’dan Profesör Heather Zar Çin’den Profesör Meemann Chang, İngiltere’den Profesör Caroline Dean, Arjantin’den Profesör Amy T. Austin ve Kanada’dan Janet Rossant 2017’nin bilim kadınları oldu.
Günümüzde kadınlar, bilim araştırmacılarının sadece %28’ini oluşturuyor. Geçtiğimiz Ekim ayında gerçekleşen Nobel Bilim Ödüllerinin tamamı erkeklerin oldu. Nobel Bilim Ödülleri’nin verilmeye başlanmasından bu yana ise ödüllerin %3’ünden azı kadınlara verildi.
L’OREAL, 20 yıldır UNESCO ile birlikte her yıl araştırmalarıyla öne çıkan 5 bilim kadınını ödüllendirerek bilim dünyasında kadın ve erkek eşitliğine destek veriyor. 2018’de L’OREAL-UNESCO Bilim Kadınları Ödülleri kapsamında ödüllendirilecek olan 5 bilim kadını, bağımsız bir jüri tarafından seçildi. Bilim dünyasının beş önemli üyesinden oluşan jürinin başkanlığını bu yıl 2008 L’OREAL-UNESCO Bilim Kadınları Ödülü ve 2009 Nobel Tıp Ödülü Sahibi Profesör Elizabeth H. Blackburn yaptı.
Bilim kadınları, bilim alanındaki gelişmelere yaptıkları sıra dışı katkılar için 100.000 € ödül kazandı. Ödül töreni 22 Mart 2018'de Paris'te, L’OREAL-UNESCO Bilim Kadınları programı 20. yılı etkinliği kapsamında gerçekleştirilecek.
Türkiye’den Adaylar İçin Son Başvuru Tarihi 15 Şubat
100 yılı aşkın süredir güzellik sektöründe hizmet veren lider şirket L’OREAL’in UNESCO iş birliği ile devam ettirdiği ‘Bilim Kadınları İçin’ programına dair 2018 başvuruları da başladı. Kadınların bilime olan katkısına, bilimdeki cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmeyi ve yeni rol modeller yaratmayı amaçlayan program için son başvuru tarihi 15 Şubat 2018. “Bilim Kadınları İçin” programı ile “Yaşam Bilimleri ve Malzeme Bilimleri” alanında çalışan 6 genç bilim kadınının her birine araştırmalarında kullanmak üzere 50 bin TL burs verilecek. Burs kazanacak bilim kadınları, akademik özgeçmişleri, projelerinin bilime yapacağı katkı, uygulanabilirliği, bilimsel yeniliği ve sürdürülebilirliği gibi kriterler göz önüne alınarak, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu bağımsız jürisi tarafından seçilecek. Bilimsel yetenekleri kanıtlanmış ve doktora derecesine sahip olan 40 yaş altı tüm genç bilim kadınları burs programına başvurabilecek. Programa katılım için diğer başvuru koşulları arasında; adayın doktora derecesini almış ve T.C. vatandaşı olması, 31 Aralık 2017 itibariyle 40 yaşından gün almamış olması, bilimsel yeterliliğini kanıtlamış olması, önerilen araştırma projesinin “Yaşam Bilimleri ve Malzeme Bilimleri” alanında olması, proje süresinin bir yılı geçmemesi, projenin Türkiye’de gerçekleştirilecek olması yer alıyor. Burs için başvurmak isteyen bilim kadınları gerekli belgeler, başvuru formu ve program hakkında geniş bilgilere www.loreal.com.tr veya www.unesco.org.tr sitelerinden ulaşabilirler. Başvurular doğrudan UNESCO Türkiye Milli Komisyonu adresine 15 Şubat 2018 tarihine kadar gönderilebiliyor.
YORUM YAZIN
Yorumunuz Alınıyor
Boş Yorum Gönderemezsiniz
YORUMLAR
Hiç Yorum Yok