Kordsa ve Sabancı Üniversitesi’nin dahil olduğu projeye Avrupa Birliği’nden 3 milyon avro destek

 Sabancı Holding iştiraki Kordsa, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi üniversitesi seçilen Sabancı Üniversitesi ile birlikte yeni bir projeye dahil oldu.

Sabancı Holding iştiraki Kordsa, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi üniversitesi seçilen Sabancı Üniversitesi ile birlikte yeni bir projeye dahil oldu.

Kompozit teknolojilerinde Ar-Ge, inovasyon ve üretimi tek çatı altında toplayan bir teknoloji merkezi olarak konumlandırılan Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nin de dahil olacağı Directional Composites Through Manufacturing Innovation (DiCoMi) projesi Avrupa Birliği’nden 3 Milyon Avro destek aldı.

Kordsa, yaşamı güçlendirme vizyonu ile Sabancı Üniversitesi ortaklığında yeni bir projede yer alıyor. Kordsa ve Sabancı Üniversitesi, bu projede bakanlık tarafından Ar-Ge merkezi olarak onaylanan ve üniversite-sanayi iş birliği modeli ile Türkiye’de öncü, dünyada ise önemli bir örnek konumunda olan Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi bünyesinde yer alacak.

Kordsa ve Sabancı Üniversitesi’nin dahil olduğu uluslararası konsorsiyum tarafından hayata geçirilecek olan Directional Composites Through Manufacturing Innovation (DiCoMi) projesi Avrupa Birliği tarafından destekleniyor. Kordsa’nın global güçlendirici konumunu pekiştirecek olan proje kapsamında kompozit malzemelerin 3 boyutlu yazıcı teknolojisiyle üretilmesine yönelik olarak sistem, yazılım ve malzeme geliştirilmesi konularında çalışılacak. 2 yıl sürecek ve 3 milyon avro destek alan DiCoMi projesi, yerli ve yabancı nitelikli insan gücünün AB'ye üye ve asosiye ülkeler içerisinde değişimine de olanak sağlayacak. DiCoMi projesi, Horizon 2020 programı kapsamında 11 ülkeden toplam 16 proje ortağının katılımıyla gerçekleştirilecek.

Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi Hakkında

Kordsa ve Sabancı Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi, sanayi ve üniversitenin aynı çatı altında yer aldığı öncü bir iş modeldir. Merkez, müşteri gereksinimlerine göre kompozit teknolojileri alanında temel araştırmadan başlayıp prototip üretimi ile devam eden ve seri üretim ile sona eren araştırma geliştirme döngüsünün tüm basamaklarında hizmet veriyor. Bu süreçlerin tüm ilgili aktörleri olan araştırmacılar, tasarımcılar, mühendisler, üretim süreci sorumluları ve çalışanlar, doktora öğrencileri, doktora sonrası araştırmacılar, öğretim üyeleri, kuluçka firma girişimcileri aynı ekosistemde bulunuyor.

 

Directional Composites Through Manufacturing Innovation (DiCoMi) Projesi Katılımcıları

Loughborough University – Birleşik Krallık

Universitatae Technica Cluj-Napoce – Romanya

Universitat Politecnica de Valencia – İspanya

Lunds Universitet – İsviçre

Fachhochschule Aachen – Almanya

National Aerospace University Kharkiv Aviation Institute – Ukrayna

Sabancı Üniversitesi – Türkiye

5AxisWorks LTD.– Birleşik Krallık

Fibrex Co. SRL – Romanya

SC Guhring SRL – Romanya

Carboline – Ukrayna

Kordsa – Türkiye

Intelligentsia Consultants SARL - Lüksemburg

Vaal University of Technology – Güney Afrika

Central Metallurgical Research and Development Institute – Mısır

New Zealand Forest Research Institute LTD – Yeni Zelanda


 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER