Koç Holding, toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarına bir yenisini ekledi

Koç Holding, toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarına bir yenisini ekledi. Koç Topluluğu Şirketleri, ‘Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensiplerini’ (Women’s Empowerment Principles – WEPs) imzaladı

Koç Holding, toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarına bir yenisini ekledi. Koç Topluluğu Şirketleri, ‘Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensiplerini’ (Women’s Empowerment Principles – WEPs) imzaladı

Böylece, Koç Topluluğu toplam 30 imza ile ‘Kadının Güçlenmesi Prensiplerinin’ Türkiye’deki en güçlü destekçilerinden biri oldu. Eylül ayında HeForShe Hareketi’nin diğer küresel liderleri ile New York’ta bir araya gelen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, “Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda kararlılıkla gerçekleştirdiğimiz çalışmalara ‘Kadının Güçlenmesi Prensiplerini’ şirketlerimiz ile birlikte imzalayarak yeni ve önemli bir halka daha ekledik. Toplumsal cinsiyet eşitliği, Koç Topluluğu şirketlerinin öncelikleri arasında yer alıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin anahtarı kadının ekonomik ve sosyal hayatta güçlenmesidir. Kadın ve erkeğin eşit temsil edildiği çalışma hayatı ortak hedefimizi oluşturuyor” dedi.

Koç Holding toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarını sürdürüyor. Koç Topluluğu Şirketleri’nin eş zamanlı olarak ‘Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensiplerini’ (Women’s Empowerment Principles – WEPs) imzalamasına ilişkin, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktör Vekili ve Türkiye Temsilci Vekili Alia El-Yassir’in katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Böylece, Koç Topluluğu 30 imza ile ‘Kadının Güçlenmesi Prensiplerinin’ Türkiye’deki en güçlü destekçilerinden biri oldu. Bu imzayı ilk atan Koç Holding’i takiben Aygaz, Yapı Kredi ve Ford Otosan’ın yanı sıra Arçelik, Arçelik LG, Bilkom, Demir Export, Ditaş, Divan, Düzey, Entek, Koçfinans, Koçtaş, KoçSistem, Otokar, Otokoç, Opet, Opet Fuchs, Ram Dış Ticaret, Ram Sigorta, RMK Marine, Setur, Tanı, Tat, THY Opet, Tofaş, Tüpraş, Türk Traktör ve Zer şirketleri destekçiler arasına katıldı. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ile Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi ortaklığında oluşturulan ‘Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ için birlikte hareket eden Koç Topluluğu Şirketleri, toplumsal cinsiyet eşitliği için üst düzey kurumsal liderlik sağlanmasından bu alandaki gelişimin ölçülmesi ve halka açık raporlanmasına kadar bir dizi ilkeye imza attı.

Ömer M. Koç: “Kadınların istihdam olanaklarına erişemediği bir dünyada kalkınma da mümkün olmayacaktır.”

Ömer M. Koç, ‘Kadının Güçlenmesi Prensiplerinin’, özel sektöre izlemesi gereken adımları ve buna bağlı performans göstergelerini sunan çok değerli bir kılavuz olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplumsal cinsiyet eşitliği, dünyanın hiçbir ülkesinde henüz sağlanmış değil. Hatta bu eşitsizlik toplumsal cinsiyet kalıplarının çok güçlü olduğu ülkelerde çok daha vahim düzeyde. Ayrımcılığı tetikleyen kalıplara ve önyargılara karşı çıkmayı önemli bir sorumluluk olarak görüyoruz. Eğitimden, siyasete, iş hayatından sosyal hayata kadın ve erkeğin her alanda birlikte, eşit hak ve sorumluluklarla var olmasını sağlamalıyız.

Kadınların yeterince özgürleşmediği ve güçlenmediği bir dünyada kalkınma da mümkün olmayacaktır. Koç Topluluğu olarak toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çalışmalarımızı, gerek Ülkem İçin projemiz, gerekse de Etki Lideri olarak dâhil olduğumuz küresel dayanışma hareketi HeForShe kapsamında kararlılıkla sürdürüyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği seminerlerini bayilerimiz aracılığıyla Türkiye’nin dört bir yanına taşıyoruz. Bu alandaki çalışmalarımıza Kadının Güçlenmesi Prensiplerini şirketlerimiz ile birlikte imzalayarak yeni ve önemli bir halka daha ekledik. Toplumsal cinsiyet eşitliği, Koç Topluluğu’nun öncelikleri arasında yer alıyor. Kadın ve erkeğin eşit temsil edildiği çalışma hayatı ortak hedefimizi oluşturuyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği için kadının ekonomik ve sosyal hayatta güçlenmesini sağlamalıyız.”

KOÇ TOPLULUĞU TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ ÇALIŞMALARI HAKKINDA:

HerForShe hareketinin küresel liderleri arasında yer alan Koç Holding, toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki çalışmalarını kapsamlı projelerle ortaya koyuyor. Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact)nin ortak girişimi olan “Kadının Güçlenmesi İlkeleri”nin imzacısı olan Koç Holding, 2006’dan bu yana yürüttüğü Ülkem İçin Projesi’nin 2015 – 2017 temasında “Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” olarak açıklamıştı. Koç Topluluğu çalışanları ve bayilerinin aktif görev aldığı proje kapsamında Koç Holding, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAP Vakfı) ve Koç Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi (Koç-KAM) ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) ile işbirliği yaptı. Bu iş birliği kapsamında hayata geçen farkındalık seminerleri 81 ili temsil eden ve projenin gönüllü elçileri olan Koç Topluluğu bayileri ile bölge müdürlerinin öncülüğünde devam ediyor. Bugüne kadar gerçekleşen eğitimler ile 84 bin kişiye ulaşıldı.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER