İş Bankası’ndan ödeme sistemlerinde dünya çapında hamle
Türkiye İş Bankası, yurtdışı menşeli 13 farklı yerel ödeme sistemiyle işlem yapabilme olanağı sağlayan Sanal POS’u müşterilerinin kullanımına sundu. Elektronik ticaretle uğraşan İş Bankası üye işyerleri, sanal POS hizmeti sayesinde alternatif ödeme yöntemlerini kullanmak isteyen müşterilerine güvenli, kolay ve hızlı bir şekilde satış yapabilme fırsatı buluyor.
İş Bankası Türkiye’deki üye işyerlerinin yurtdışı satışlarına önemli katkı sağlayacak yeni bir gelişmeye daha imza atarak elektronik ticaretle uğraşan İş Bankası üye işyerlerine,ALIPAY (Çin), IDEAL (Hollanda), GIROPAY (Almanya), EPS (Avusturya), QIWI (Rusya, Kazakistan, Ukrayna), SOFORT (Almanya, Avusturya, Hollanda, Belçika, İtalya, Fransa, İspanya), MYBANK (Belçika, Fransa, İtalya, Lüksemburg, Yunanistan), ENTERCASH(Almanya, Avusturya, Finlandiya, İsveç), BANCONTACT (Belçika), MULTİBANCO(Portekiz) , PRZELEWY24 (Polonya), TRUSTYPAY (Macaristan, Slovakya, Slovenya, Estonya, Letonya, Litvanya, Çek Cumhuriyeti), SAFETYPAY (Brezilya, Kolombiya, Kosta Rika, Meksika, Nikaragua, Panama, Peru, Avusturya, Almanya, Hollanda) ile tahsilat yapabilme olanağı sağlıyor. Uzun yıllardır, üye işyerlerine sanal POS hizmeti veren, elektronik ticarette temel ödeme aracı olan Visa, MasterCard, American Express ve UnionPay logolu kredi kartı ve banka kartları ile alışverişe imkân sağlayan İş Bankası %23’lük pazar payı ile sektörde öncü konumda.
Sınır ötesi ticaretin Avrupa’da %43’ünün, Güney Amerika’da %55’inin, Asya’da ise %65’inin alternatif ödeme yöntemleriyle gerçekleştirildiğine dikkat çeken İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen; “Başta Avrupa olmak üzere dünyanın dört bir yanından yerel ödeme sistemlerini desteklememiz, elektronik ticaretle uğraşan firmalara önemli katkı sağlayacak ve işini hızla büyütmek isteyen girişimcilere dünyaya kendilerini tanıtma ve rekabette bir adım öne geçme olanağı yaratacaktır” dedi.
Yalçın Sezen sözlerini şöyle sürdürdü: “Perakendeden ulaşıma, turizmden teknolojiye birçok alanda üye işyerlerine ve girişimcilere güvenli e-ticaretin kapılarını açan İş Bankası, hizmete sunduğu yerel ödeme yöntemleriyle birlikte, tek bir sanal POS entegrasyonu ile en fazla sayıda elektronik ticaret ödeme yöntemi sunan ilk banka oldu. Böylece, üye işyerlerinin yurtdışına açılarak satış rakamlarını artırmaya yardım edecek bir adım attık. Dijitalleşmeyle birlikte her geçen yıl katlanarak büyüyen ve sınır ötesi bir hal alan elektronik ticarete ve dolayısıyla ülkemizin ihracatına kayda değer katkı sağlayacak bir girişimde bulunmuş olduk. Hayatın her alanında yoğun bir şekilde kendini hissettiren teknolojik gelişmeler ve dijitalleşme ile müşteri ihtiyaçlarının süratle değiştiğini, son 4 yılda elektronik ticaretin neredeyse 2 kat arttığı görüyoruz. Hizmete sunduğumuz bu imkânın, sektörde önemli bir kilometre taşı olacağına inanıyoruz. Sektörün ve müşterilerimizin taleplerini göz önünde bulundurarak, önümüzdeki dönemde de yeni ve farklı ödeme sistemlerini kullanıma sunacağız.”
Anasayfa'ya Dön
YORUM YAZIN
Max. 255 karakter girebilirsiniz
Yorumunuz Alınıyor
Boş Yorum Gönderemezsiniz
YORUMLAR
Hiç Yorum Yok