İflas ertelemenin tamamen kaldırılması planlıyor
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Kanun Hükmünde Kararname ile geçici olarak yasaklanan iflas erteleme konusunun kalıcı olarak kaldırılması planlandığını açıkladı.
Son dönemlerde iflas erteleme taleplerinin art niyetli olduğuna vurgu yapan Avukat Cevat Kazma ise, ancak buna yine de tamamen kaldırılmasının doğru olmayacağını, iflas sayısını daha da yukarı çekebileceğini belirtti. Cevat Kazma, yargıdaki bilirkişi müessesinin yeniden yapılandırılmasının daha doğru olacağını ifade ederken, bilirkişilerin gizli tutulması gerektiğinin altını çizdi.
Geçtiğimiz günlerde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile şirketlerin iflas erteleme talepleri olağanüstü hal süresince (OHAL) yasaklanmıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, iflas erteleme taleplerinin OHAL sonrasında kalıcı hale getirilebileceğini açıkladı.
İflas erteleme konusuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Avukat Cevat Kazma, erteleme kararlarının aslında şirketleri daha iyi hale getirme amacı taşıdığını, ancak son zamanlarda şirketlerin bu durumu art niyetle kullandığına dikkat çekti. Bunun en önemli sebebinin ise yargıdaki bilirkişilik müessesindeki problemlerden kaynaklandığını açıkladı.
Özerk Bilirkişi Üst Kurulu Oluşturulmalı!İflas ertelemenin yasaklanması yerine, bilirkişilerde yeniden yapılandırılmaya gidilmesini, özerk bilirkişilik üst kurulu oluşturulması gerektiğini söyleyen Cevat Kazma, bilirkişi olacak kişilerin sınava tabii tutulması gerektiğini ifade etti. Türkiye’deki tüm davalardaki bilirkişilik atamalarının bu kurul tarafından merkezden atanması ve bilirkişilerin unvanları dışındaki tüm bilgilerinin gizlilik içinde olması gerektiğini vurguladı.
Cevat Kazma, böylece bilirkişi raporlarının ve kararların daha adil olabileceğini, iflas erteleme davalarının bu sayede amacına uygun hale gelebileceğini sözlerine ekledi.
YORUM YAZIN
Yorumunuz Alınıyor
Boş Yorum Gönderemezsiniz
YORUMLAR
Hiç Yorum Yok