GroupM, marka güvenliği ve reklam görünürlüğü standartlarını yeniden belirliyor
GroupM, marka güvenliği konusunda önerilerini paylaşırken, reklam görünürlüğü alanında belirlediği yeni standartları, medya ve pazarlama sektörünün inovasyon festivali Cofuture’da açıkladı
WPP tarafından düzenlenen Cofuture İnovasyon Zirvesi’nde Dijitalde Marka Güvenliği ve Reklam Görünürlüğü konu başlığı altında dijital reklamların en önemli sorunları masaya yatırıldı.
Son yıllarda markaları zor durumda bırakan hukuka aykırı, uygunsuz ya da marka stratejisine uygun olmayan içerikler ile reklamların bir araya gelmesi çokça tartışılıyor. 2017 yılı başında en üst seviyeye çıkan marka güvenliği endişelerinin reklamverenler tarafından yüksek sesle dile getirildiğine değinen WPP Ülke Müdürü ve GroupM Türkiye CEO’su Demet İkiler, “Bizler de GroupM olarak çalıştığımız markaların yanı sıra tüm sektöre yol gösterecek güvenlik önlemleri ve teknolojilerini sıkı şekilde takip ediyoruz. Marka güvenliği, görünürlük ve sahtecilik konularında endüstri standartlarını en üst seviyeye taşıma vizyonumuzu dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de gösteriyoruz” dedi.
Teknolojinin de yardımıyla müşterilerimizin reklamlarının istenmeyen içeriklerde yayınlanmasını engellemek için çalıştıklarının altını çizen GroupM Dijital Marka Güvenliği Yöneticisi Burak Türkan, “İlk olarak içeriği ve reklamverenlerin beklentileri doğru anlamak gerekiyor. Her markanın bakış açısı farklı olabilir ve her felsefenin, beklentinin bir riski, toleransı ve bir güvenlik protokolü olmalı” diyerek önerilerini sıraladı:
com/ adresini kullanabilirsiniz.
Anasayfa'ya Dön
- 3. parti reklam sunucusu kullanılmalı
- Herhangi bir yayıncının marka güvenliği teknolojilerinin tam kullanımı
- Reklam doğrulama teknolojilerinin kullanılması (moat, ıas, doubleverıfy vs.) ve reklamveren içerik beklentileri doğrultusunda ayarlarının etkinleştirilmesi
- Videoların ölçümlenebilir olması için uygun formatlarda üretilmesi (masaüstü / vpaıd 2.0 veya vast 4.0, mobil / mraıd)
- Özellikle network veya exchange satın almalarında Blacklıst’te yer alan yayıncıların kullanılmaması
- Yayıncı kontratları ile güvenceler oluşturulmalı
- Sahtecilik tespit edildiğinde raporlanmalı
- Programatik satın almalarda ad exchange’lerin kontrollü kullanılması, groupm tmp ve/veya prıvate marketplace’lerin tercih edilmesi.
- Beyaz listeler (Whitelist) oluşturularak güvenilir iş ortakları ile çalışılmalı
YORUM YAZIN
Max. 255 karakter girebilirsiniz
Yorumunuz Alınıyor
Boş Yorum Gönderemezsiniz
YORUMLAR
Hiç Yorum Yok