Google’ın hesabınızla ilgili hükümet destekli saldırı uyarıları ne anlama geliyor?
Google hesabınız varsa, “Hükümet destekli saldırganlar şifrenizi çalmaya çalışıyor olabilir” mesajını muhtemelen görmüşsünüzdür. Google tarafından kullanıcılarına dönem dönem iletilen bu mesaj; sansür, kişisel gizlilik ve güvenlik konularında kritik bir dönemden geçiyorsanız paniğe neden oluyor. Diğer taraftan bu konularda dünyanın en hassas şirketi olmadığını bildiğimiz Google, sizi koruyan, güvenilir kaynakmışçasına bir adım öne çıkıyor.
Kime güveneceğini bilemeyen kullanıcıya yardımcı olabilecek bir açıklama ise yine Google’dan geldi. Bu uyarı mesajlarıyla ilgili Google güvenlik blogunda yazılı bir açıklama paylaşan şirket, öncelikle paniklememenizi tavsiye ediyor. Google, 2012’den beri gönderdiği bu mesajları öncelikle önlem amaçlı gönderiyor. Yani mesajı almış olmanız, hesabınızın illa saldırıya uğradığı ya da yaygın bir saldırı olduğu anlamına gelmiyor. Ve fakat uyarılar, Google’ın hükümet destekli saldırganların kullanıcı hesaplarına oltalama ya da kötü amaçlı yazılımlarla erişmeye çalıştığı sonucuna varması üzerine gönderiliyor.
İnternetin güvenlik zaaflarını bulmak konusunda en becerikli şirketlerden biri olan Google, bu tip bir saldırıyı tespit ettikten sonra, risk altında olduğunu düşündüğü tüm kullanıcılarına aynı anda meşhur uyarısını gönderiyor. Bu uyarıların gerçek zamanlı gönderilmediğinin altını çiziyor Google. Yani mesajı aldığınız zamanla olası saldırının gerçekleştiği düşünülen zaman aynı değil. Buna ek olarak Google, bu tip eylemlerden hangi hükümet destekli saldırganların sorumlu olduğu sonucuna kesinlikle varmadığını ve farklı kullanıcıların farklı saldırganlar tarafından hedeflenebildiğini de paylaşıyor.
Google’dan bu mesajları almayan kullanıcıların oranı yok denecek kadar az. Bu mesajları gören kullanıcılarınsa uyarıyı ne tamamen göz ardı etmesi ne de panik halinde kırmızı alarm vermeye başlaması gerekiyor. Google, öncelikle bir güvenlik kontrolü yapmanızı öneriyor. Oltalama gibi saldırılar için, aldığınız mesajların göndericisini her zaman kontrol etmeniz ve şüpheli gördüğünüz eklentileri kesinlikle açmamanızda fayda var. Ek güvenlik önlemleri için bağlantıyı izleyin.
Haberin Kaynağı
Anasayfa'ya Dön
YORUM YAZIN
Max. 255 karakter girebilirsiniz
Yorumunuz Alınıyor
Boş Yorum Gönderemezsiniz
YORUMLAR
Hiç Yorum Yok