Getir ve Mubadala Arasında Hukuki Süreç Başladı
Nazım Salur, Mubadala’yı Getir’i hukuksuzca yönetmekle suçladı. Getir’in bölünme anlaşmasının yok sayıldığını iddia eden Salur, hukuki süreç başlattıklarını açıkladı.
Getir’in kurucusu Nazım Salur, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Birleşik Arap Emirlikleri devlet fonu Mubadala’yı hedef aldı. Salur, Getir’i ikiye bölmek için yapılan anlaşmanın hukuksuzca yok sayıldığını ve haklarının ihlal edilmek istendiğini belirtti.
Mubadala, bir süre önce Getir’in Türkiye operasyonlarının büyük bir kısmını devralmış, çevrimiçi market ve yemek teslimatı hizmetlerini kontrolüne almıştı. Ancak n11, GetirBiTaksi, GetirAraç, Getirİş gibi diğer operasyonlar Getir’in yönetiminde kalmıştı. Salur, sosyal medya paylaşımında, şirketin kontrolü Getir’de kalması gereken yapıların değer kazandığını ve bu durumun hukuksuz bir şekilde yönetilmeye çalışıldığını dile getirdi.
Nazım Salur, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Aniden yönetimi bizde kalması gereken şirketler kıymete bindi. Hukuki süreçleri başlattık. İleride daha detaylı açıklamalar da yapacağız."
Mubadala ile Getir arasında başlayan hukuki gerilim, yalnızca yönetimsel değil, aynı zamanda şirketin geçmişteki çalışan hisse konusunu da yeniden gündeme getirdi.
Çalışanlara Satılan Hisseler Tekrar Gündeme Geldi
Ocak 2021’de, Getir 850 milyon dolarlık bir değerlemeye sahipken 600’e yakın çalışanına toplamda 6 milyon dolarlık hisse satışı gerçekleştirmişti. Sosyal medyada paylaşılan çeşitli iddialara göre Getir, bu hisse satışının ardından çalışanlara resmi evrak vermedi, hisseleri basmadı ve çalışanları “hisselerinizi en az 2 yıl satmazsanız vergi avantajınız olur” diyerek beklemeye yönlendirdi.
Mart 2022’de, Getir’in 11 milyar dolarlık zirve değerlemesine ulaştığı dönemde ise çalışanların hisselerini başka birine satmaya çalışmasına izin verilmediği öne sürüldü. Bu durum çalışanlar arasında hayal kırıklığı yaratırken, Getir’in BAE merkezli Mubadala ile yaptığı anlaşmalar sonrası, çalışanların hisseleri üzerinde baskı kurduğu iddiaları gündeme geldi.
Tüm bu iddialar, Getir’in eski çalışanlarından biri tarafından LinkedIn üzerinden ve bir YouTube videosunda dile getirildi. Şirketin çalışan hisse opsiyonu politikaları ve geçmişte yaşanan bu sorunlar, Mubadala ile mevcut hukuki krizin de etkisiyle yeniden tartışılmaya başlandı.
Getir ve Mubadala arasındaki gerilim, hem yönetim hem de çalışan hisse hakları boyutuyla sektör tarafından dikkatle izleniyor. Hukuki süreçlerin nasıl sonuçlanacağı ise merak konusu.
YORUM YAZIN
Yorumunuz Alınıyor
Boş Yorum Gönderemezsiniz
YORUMLAR
Hiç Yorum Yok