Ekmek için Çokomeleddin ya da Muz için Muzaffer: Sloganlarda Cinas Kullanmanın Dayanılmaz Hafifliği(!)
Cinas her zaman bıçak sırtı bir konudur. Çok zeki bir kullanım söz konusu değilse, sloganınız hakkında pek çok cinas yapılmasına hazır olun. Bu yazının başlığında olduğu gibi…
Mart 2014 seçimlerini takiben Türkiye, 10 Ağustos tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlenmiş durumda. Ulusal ve uluslararası konjonktür bir yana, Cumhuriyet tarihinde ilk defa halkın Cumhurbaşkanı'nı kendisinin seçecek olması nedeniyle de çok önemli bir seçim dönemine girmiş bulunmaktayız. Köşk’ün yeni sahibinin oylarla belirleneceği Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yarış için ilk olarak MHP ve CHP’nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adı açıklanmıştı. HDP de Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ı aday olarak gösterdi. Ak Parti adayı ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu. Bu adayların seçime ilişkin kampanya yaklaşımları ardı ardına gelmeye başladı ki, gündemi saran ve sarsan kampanya Ekmeleddin İhsanoğlu için açıklanan logosu buğday tarlası şeklindeki Türkiye haritası olan “Ekmek İçin Ekmeleddin” kampanyası oldu.
Kimilerine göre genel seçim vurgusu yaptığı için hatalı olan, kimilerine göre basit ve yüzeysel olan, kimileri için ise logo ve sloganı birleştirdiğinde absürt bir tahıl güzellemesi olan sloganı, Türk halkının bam teline dokunduğu için destekleyenler de oldu. Ancak kesin olan bir şey var ki, sosyal medyanın en az 1 haftasının trending topic’i oldu ve herkes şunu sordu:
Anasayfa'ya Dön
- Hüloooog bu sloganı kim bulmuş?
- “Makedonu indirdik” (Makedonya’yı yenmemize atıf yapıyor)
- “Leverkusen bu maçı ‘prag’maz” (Sparta Prag’ı kastediyor)
- Dingiltere (Bu açık zaten)
- "Arjantin portakalı sıktı" (Arjantin’in Hollanda’yı yenmesini kastediyor)
- "B rezil ya" (Brezilya’nın 7-1’lik Almanya mağlubiyetini kastediyor)
YORUM YAZIN
Max. 255 karakter girebilirsiniz
Yorumunuz Alınıyor
Boş Yorum Gönderemezsiniz
YORUMLAR
Hiç Yorum Yok