E-Ticaret bu projelerle canlanacak
Yeditepe Üniversitesi MIS Yüksek Lisans Programı, E-Ticaret Uzmanlık Alanı “Girişimcilik” dersi öğrencileri, 14 haftalık yoğun bir eğitim sürecinin sonunda hazırladıkları projeleri, üniversitenin Ataşehir’deki 26 Ağustos Yerleşimi’nde gerçekleştirilen “E-Ticaret Projeme Sponsor Arıyorum” isimli yarışmada sundu. Yarışma sonunda, Yağız Poyraz “TemelAnaliz.net” isimli projesiyle birinci, Hakan Uzunkaya “TestMyApp” isimli projesiyle ikinci ve Gizem Hepşen “Araç Yıkama Vale Hizmeti” isimli projesiyle üçüncü oldu.
Hızlı Büyüyen Bir Sektör
Ticari Bilimler Fakültesi E-Ticaret ve Teknoloji Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Altan Kar, e-ticaret sektörünün çok hızlı büyüyen bir sektör olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Türkiye’nin ekonomik hacmine çok önemli katkılarda bulunan ve gelecekte de Türkiye’yi Avrupa ülkeleri arasında çok önemli bir yere taşıyacak olan bir sektör.
E-ticaret bölümü Türkiye’de ilk defa üniversitemizde kuruldu. Bünyesinde hem lisans hem de yüksek lisans eğitimi vermesiyle, sektöre e-ticaret alanında istihdamı arttırmak ve yeni fikirlerin geliştirilmesi açısından önemli bir destek sağlıyor.
Bu yönleriyle de aynı zamanda bir ‘kuluçka merkezi’ niteliği taşıyor. Bu organizasyon ise bir tür sosyal sorumluluk projesi olarak algılanmalı. Öğrencilerimiz, 14 haftadır yoğun bir tempoda hazırlandılar. Biz de onların projelerini değerli jüri üyeleri ile buluşturduk” diye konuştu.
14 Proje Değerlendirildi
Jüri üyeleri, Brightwell Holdings Yönetim Kurulu Başkanı ve Fütürist-Girişimci Alphan Manas, Migros E-Ticaret Direktörü Rıza Gürler, PayU Pazarlama Müdürü Gaye Or, Google Endüstri Müdürü (Perakende) İhsan Solak, Webrazzi Kurucu CEO’su Arda Kutsal, Iprospect Pazarlama Performans Müdürü Mesut Şefizade, Kollektif House Girişim Lideri ve Hackquarters Kurucusu Kaan Akın ve Galata Business Angels Yönetici Direktörü Ata Uzunhasan, 14 öğrencinin sunduğu projeyi değerlendirdi.
Ödüller:
Yarışma birincisinin kuracağı şirketin tüm kurulum bedelleri Lorem Ipsuma tarafından karşılanacak. SilikonVadisi.co da ikinci olan yarışmacıya, 1000 TL’lik destek verecek. Yarışma sponsorlarından PayU, dereceye giren tüm girişimlere, PayU’nun girişimcilere özel paketi “StartupU”dan yararlanma fırsatı sunacak.
Kazananlar ayrıca, PayU’nun deneyimli ekibinin sunduğu pazarlama, e-ticaret ve ürün yönetimi konularında da mentörlük desteği alacak. Kolektif House ise ilk üçe giren yarışmacıya, Levent’ teki merkezinde, 1 ay süre boyunca “gezgin üyelik” verecek.
YAĞIZ POYRAZ:
“Hedefimiz Türkiye’nin En Büyük Finans Portalı Olmak
TemelAnaliz.net’in hedefi yatırımcılar için finansal verilere detaylı analizlerle birlikte ulaşabileceği akıllı bir finansal araç olmak.
Hedefimiz Türkiye’nin en büyük finans portalı olmak. Şu an için aylık aktif 20.000 kullanıcımız var ve bu kullanıcıların bağlılık (retention) değerleri oldukça yüksek. Şu an geliştirme aşamasında olan projede, dört ay içerisinde planladığımız özelliklerin hepsini yayınlamış olacağız. Çok değerli bir jüri karşısında yarıştık. Sırf bu jüri karşısında sunum yapıyor olmak bile çok değerli bir deneyim. Böyle bir fırsatı dışarıda yakalamak çok zor, fakat Yeditepe Üniversitesi’nde bir dersin parçası olarak bunu yaşama fırsatı buldum.
Birinci olduğum için projemin ismi birçok basın kuruluşunda geçti, bu da benim için çok değerliydi. Alphan Manas’tan birincilik ödülümü almak çok gurur vericiydi benim için. Ben Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum, yüksek lisansta da düşünmeden Yeditepe Üniversitesi’ni seçtim ve Girişimcilik dersinde aldığım bu deneyim bana ne kadar doğru bir tercih yaptığımı bir kez daha gösterdi.
HAKAN UZUNKAYA:
Sitenizi Önden Test Ettirin
Projem Software Testing ile ürün sahipleri piyasaya daha kaliteli bir ürün çıkarmış olacak. Sistemde olan insan profili sayısını mümkün olduğu kadar arttırmak ilk hedefimiz. İlk aşamada Türkiye ama yurtdışında da proje yapıp teslim etmek istiyorsak, tüm dünyadan test yapacak kullanıcılara ulaşmamız gerekiyor. Eylül ayında şirket kurma aşamasına geçiyoruz.
Her şeyden önce çok önemli insanların önünde tökezleyip, bunun çok da kötü bir şey olmadığını anladım. Artık çok daha rahat şekilde sunum yapıp, fikirlerimi toplum içinde ifade edebiliyorum. Yarışmanın sonucu tabi ki mutluluk verici ve daha önemlisi bu iş modelini hayata geçirme kararı almama sebep oldu. Öncesi sadece yüksek lisans dersinden ibaretti.
GİZEM HEPŞEN:
Aracınızı Yıkanırken İzleyin
Projeyle, Araç Yıkama Vale Hizmeti ile özellikle yoğun iş ve yaşam temposu olan insanların araç yıkatma işi için vakit harcama derdine son vermeyi amaçlıyoruz. Şirketin kurulumu ile ilgili Ar-Ge çalışmaları devam etmektedir.
Yarışmaya hazırlanırken yıl boyu derslerde Serdar Çınar hocamızın sektör deneyimleri ile bize katkısı muazzamdı. Serdar Hocamız sayesinde yine yıl boyunca sektörde şu anda alanlarında uzman olan üst düzey kişilerle biraraya gelerek, girişimcilikte bizi bekleyen tüm olasılıkları dinleme şansına eriştik. Dereceye girdiğimi duyduğumda inanılmaz heyecanlandım ve emeklerimin karşılığını aldığımı görmek beni onurlandırdı diyebilirim
YORUM YAZIN
Yorumunuz Alınıyor
Boş Yorum Gönderemezsiniz
YORUMLAR
Hiç Yorum Yok