DYO’dan sosyal sorumluluk kampanyası: ''Yarınlar İçin Değer''
DYO, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi “Yarınlar İçin Değer” ile hayata değer katıyor. Sürdürülebilirlik ilkeleri gözetilerek tasarlanan “Yarınlar İçin Değer” Projesi; “Öğrenmeye Değer”, “Ustalığa Değer” ve “Okullara Değer” olmak üzere üç farklı başlıkta hayata geçirildi. Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile işbirliği yapılan proje kapsamında, Türkiye’de ilk kez okul boyama standartları bilimsel bir yaklaşım ile belirlendi. DYO öncülüğünde hazırlanan Okul Boyama Kılavuzu, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol sonrası Türkiye çapındaki tüm okullara gönderildi. Yapılan araştırmalara göre okulların fiziki ortamının rahatlığı ve mekanların uygunluğuna göre yapılan renk seçimleri öğrencilerin okul başarısı ve verimliliğini yüzde 25 artırıyor. DYO’nun uzun soluklu olması planlanan projesi, ilerleyen dönemde farklı alanlarla sürdürülecek.
“Yarınlar İçin Değer” çatısı altında gerçekleştirilen “Ustalığa Değer” projesi kapsamında da Türkiye çapındaki 10 ilde 219 boya ustasına Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından 1300 saat eğitim verildi. Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi ustalar, eğitimler sayesinde bir mimar gözüyle renk ve mekan kompozisyonu yapmayı deneyimledi.
DYO Yarınlar İçin Değer kapsamında hayata geçirilen “Okullara Değer” projesiyle Türkiye’de bir ilk gerçekleştirildi ve bilimsel bir içerikle oluşturulan standartları belirleyen Okul Boyama Kılavuzu hazırlandı. Çocuklarımızın zamanlarının büyük çoğunluğunu geçirdiği okul mekanlarının kalitesinin artırılması ve iyileştirilmesi amacıyla renk, mekan, ışık gibi unsurlara göre renk ve boya seçeneklerinin yer aldığı Okul Boyama Kılavuzu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye çapındaki 20 bin okula gönderildi. Ayrıca kılavuz bir milyon öğretmen ile paylaşıldı.
Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Samsun ve Trabzon olmak üzere 10 ilde yer alan 10 okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edilen Okul Boyama Kılavuzunun uygulama örneği olarak DYO tarafından boyandı. Proje kapsamında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden eğitim alan Mesleki Yeterlilik belgesi sahibi 120 usta, 34 ton boya kullanarak bir ay gibi kısa bir sürede boyamaları tamamladı ve okulları yeni eğitim-öğretim yılına hazırladı.
Yarınlar İçin Değer projesinin, DYO marka geçmişinde en gurur duydukları projelerden biri olduğunu belirten DYO Boya Fabrikaları Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Serdar Oran, şunları söyledi: “Bizim için liderliğin ve öncü olmanın gerçek anlamı kaliteden ödün vermeden insana ve onu çevreleyen habitata saygı duyan bir şirket olmak. Faaliyet alanımızla doğrudan ilişkili olan yaşam alanlarının iyileştirilmesiyle ilgili toplumsal yatırımlarımızı ve bilgi birikimimizi proje paydaşlarımızın işbirliğinde “Yarınlar İçin Değer” çatısı altında topladık. Bu kapsamda üç proje gerçekleştirdik. Geleceğimizin mimarı olacak çocuklarımıza yönelik olarak “Öğrenmeye Değer”, onların yaşadıkları ortamları daha da iyileştirmek için “Okullara Değer” ve yaşam alanlarımızı güzelleştiren profesyonellerimize yönelik olarak “Ustalığa Değer” projelerimizi hayata geçirdik. Biz Türkiye’nin, bu ülkenin yarınlarına inandığımız için yarınlara değer diyoruz. Hem yarınlarımıza değer katmak hem de bu ülkenin yarınlarına değdiğine inandığımız için bu projeleri uygularken ayrı bir heyecan duyduk ve projelerimize yarınlarımızı teslim edeceğimiz çocuklarımız ile başladık. Geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızın yaşamlarında fark yaratmalarını, hayalleri kadar rengarenk ve yaratıcı olmalarını istedik.”
Milli Eğitim Bakanlığı’nın projeye verdiği desteğin çok önemli olduğunu söyleyen Serdar Oran, “Proje kapsamında hazırlanan Okul Boyama Kılavuzu Türkiye’de bir ilk. Okullarımızın bundan böyle bilimsel bir yaklaşım ile oluşturulan Okul Boyama Kılavuzu’na uygun olarak boyanması projenin en önemli sonuçlarından ve sürdürülebilirlik göstergelerinden birini oluşturuyor. Çocuklarımızın yaşadığı tüm mekanların iyileştirilmesini hedefliyoruz” diye konuştu.
Anasayfa'ya Dön
YORUM YAZIN
Max. 255 karakter girebilirsiniz
Yorumunuz Alınıyor
Boş Yorum Gönderemezsiniz
YORUMLAR
Hiç Yorum Yok