Doğuş Grubu, cinsiyet eşitliği konusunda toplumsal farkındalık yaratmayı hedefliyor
Türkiye’de kadınların ekonomiye katılım sürecinde cinsiyet eşitliğinin sağlanması için çalışmalar yürüten Doğuş Grubu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)’nin Panama’da düzenlediği "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin İş Dünyası: Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini Geliştirmek" adlı küresel forumda Türkiye’yi temsil etti. Doğuş Grubu İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı Ebru Mete, küresel forumda yaptığı konuşmada “Doğuş Grubu olarak cinsiyet eşitliği konusunda toplumsal farkındalığı en üst düzeyde tutmaya çalışıyoruz” dedi.
Kadınların iş ve sosyal hayatta konumunu iyileştirmek amacıyla pek çok projeye imza atan Doğuş Grubu, cinsiyet eşitliği konusundaki tecrübelerini uluslararası arenada paylaştı. Doğuş Grubu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)’nin Panama’da düzenlediği "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin İş Dünyası: Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini Geliştirmek" adlı Üçüncü Küresel Forumu’na davet edildi.
Kadın-erkek fırsat eşitliğinin sağlanması noktasında kamu ve özel sektör tarafından hayata geçirilen uygulamaların paylaşılması için iş dünyası liderleri, hükümetler, akademi dünyası, işçi dernekleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin bir araya geldiği foruma Doğuş Grubu’nu temsilen Doğuş Holding İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı Ebru Mete katıldı.
Doğuş Grubu’nda kadın çalışan oranı yüzde 45 ile Türkiye ortalamasının üzerinde
“Karar Verme Pozisyonlarında Kadının Yeri” başlıklı oturumda panelist olarak katılan ve Doğuş Grubu’nun ‘İşte Eşitlik Platformu’ndan ‘Kadınlar İçin Mentorluk Programı’na kadar cinsiyet eşitliği konusunda geniş kapsamlı çalışmalarını anlatan Mete şu bilgileri paylaştı: “Doğuş Grubu otomobil ve inşaat gibi erkek ağırlıklı sektörlerde faaliyet göstermesine rağmen son araştırmalara göre kadın dostu şirketler kategorisinde kadın yönetici sayısında 2’inci, kadın çalışan sayısında 3’üncü sırada yer alıyor. Doğuş Grubu’nda kadın çalışan oranı yüzde 45, üst yönetimde kadın oranı ise yüzde 37 ile yüzde 33 olan Türkiye ortalamasının üzerinde. Anne, eş ve yönetici şapkalarını bir arada taşıyan kadın çalışanlarımızın kariyer gelişimlerini desteklemeyi ve kadın üst düzey yönetici sayısını artırmayı hedefliyoruz. Grubumuz, cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar doğrultusunda hayata geçirilen BM Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles) imzacılarından biri oldu. Bu kapsamda çalışmalarımıza yeni bir halka daha ekleyerek; aile içi şiddetin sadece özel hayatla sınırlı kalmadığı, iş hayatını da etkilediği farkındalığıyla uygulamaya başladığımız ‘Doğuş Holding Aile İçi Şiddet İş Yeri İlkeleri Politikası’nı hayat geçirdik. Doğuş Grubu olarak cinsiyet eşitliği konusunda toplumsal farkındalığı en üst düzeyde tutmaya çalışıyoruz” dedi.
Anasayfa'ya Dön
YORUM YAZIN
Max. 255 karakter girebilirsiniz
Yorumunuz Alınıyor
Boş Yorum Gönderemezsiniz
YORUMLAR
Hiç Yorum Yok