Dezavantajlı kişilere 23 milyon avro hibe
AB tarafından fonlanan Çalışma Genel Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında, dezavantajlı kişilerin toplumla uyumlu hale getirilmesi ve istihdamlarının sağlanması için 23 milyon avro hibe ayrıldı.
Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı'nın (IPA) fonladığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğünün yürüttüğü "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Projesi" (DESİP) kapsamında aralarında engelliler, şiddet gören kadınların da olduğu dezavantajlı kişilere 23 milyon avro hibe ayrıldı.
Dezavantajlı kişilerin iş gücü piyasasına entegrasyonunun sağlanması ve buradaki her türlü ayrımcılıkla mücadele için hayata geçirilen DESİP, dezavantajlı grupların iş gücü piyasasına ve kamu istihdam hizmetlerine erişimini de kolaylaştırmayı hedefliyor.
"Hibe" ve "Hizmet" olmak üzere iki bileşenden oluşan projede, aralarında engelliler, şiddet gören kadınlar, madde bağımlıları, eski hükümlüler, mevsimlik tarım işçileri, yaşlılar, evsizler ve Roman nüfusunun fazla olduğu yerlerdeki dezavantajlı kişilerin toplumla uyumlu hale getirilmesi ve istihdamlarının sağlanması amaçlanıyor.
DESİP kapsamında, Türkiye çapında dezavantajlı gruplara yönelik mesleki eğitimlerin düzenlenmesi, rehabilitasyon ve rehberlik hizmetleri ile toplumsal ön yargıların kırılmasına yönelik faaliyetleri ön plana alan projeler kabul edildi.
Aralarında STK ve belediyelerin de olduğu kar amacı gütmeyen, tüzel kişiliği bulunan 138 kurum ile kuruluşa 23 milyon avro hibe desteği sağlandı. Fondan yararlananlar 1 Kasım 2016 itibariyle projelerine başladı.
16 ilde iş gücü eğilimleri araştırılıyor
Projenin "hizmet bileşeni" kapsamında STK'ların katılımıyla bilgilendirme ve eğitim toplantıları yapılırken, engelli, eski hükümlü ve tutuklu, hükümlü, tutuklu ile çalışan çocuklarla ailelerinin istihdam ve sosyal hayata ilişkin mevcut durumlarını analiz etmek amacıyla 16 ilde "İş Gücü Eğilimleri Araştırması"na da başlandı.
Sonraki süreçte araştırmanın sonuçlarını paylaşmak ve dezavantajlı kişilerin istihdamlarıyla ilgili farkındalığı artırmak için Ankara, Şanlıurfa ve Ordu'da politika yapıcı kurumlara yönelik geniş katılımlı üç forum düzenlenecek.
DESİP kapsamında dezavantajlı kişilerin toplumdaki varlığına dikkati çekmek amacıyla Ankara'da fotoğraf yarışması düzenlenecek, Edirne ve Gaziantep'te iki kültürel etkinlik organize edilecek.
YORUM YAZIN
Yorumunuz Alınıyor
Boş Yorum Gönderemezsiniz
YORUMLAR
Hiç Yorum Yok