Deloitte 38.8 milyar ABD doları rekor gelir açıkladı
Üst üste sekiz yıldır sağlam büyüme
· Deloitte’un tüm hizmet alanları, sektör ve bölgeleri; organik büyüme, stratejik işbirlikleri ve satınalmalar yoluyla büyüme kaydetti
· Son iki yıldır, yerel para birimi cinsinden ortalama büyüme %8.3 oldu
· Çalışan sayısı 70,000 arttı; ortalama her 8 dakikada 1, bir yeni çalışan Deloitte bünyesine katıldı
Deloitte Global, 31 Mayıs 2017 tarihinde sona eren yıla (Mali Yıl 2017) istinaden, konsolide 38.8 milyar ABD doları gelir açıkladı. Bu rakam bir önceki yılın aynı dönemine göre yerli para birimi cinsinden gelirlerde %7.1’lik bir artışa karşılık gelirken, şirketin aynı dönemdeki gelir artışı 2 milyar ABD doları ve iki yıllık bileşik büyüme oranı da %8.3 oldu.
Deloitte Global CEO’su Punit Renjen konuyla ilgili şunları söyledi: “Deloitte’un gelirlerindeki büyüme iki unsura dayanmakta: Öncelikle, yürüttüğümüz çok-disiplinli iş modeli, rekabetçi gücümüze sağlam bir kaynak oluşturmaya devam ediyor. İkinci olarak da, müşteriler, karşı karşıya oldukları seçenekler içinden, artan şekilde Deloitte’u seçmekte; değişime ayak uydurmak ve sürekli evrimleşen iş dünyasında kendilerini yeniden tanımlamak için gereken desteği Deloitte’tan almayı tercih etmekteler.”
Deloitte Türkiye CEO’su Humphry Hatton ise, Türkiye’ye ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Deloitte Türkiye olarak, Mayıs 2017’de sona eren yıl ekibimizin uzmanlık alanlarını geliştirerek ve güçlü iş birlikleri kurarak müşterilerimize yenilikçi ve kalite odaklı hizmetler sunmaya devam ettik. İş gücü kaynağımızı güçlendirmeye devam ettik ve bu yeni yılda, yaklaşık 200 kişiyi bünyemize katmayı hedefliyoruz.
Global yaklaşımımızla paralel olarak, dijital dönüşüm etkisindeki müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik güvenilir, hızlı ve inovatif çözümler geliştirmeye devam edeceğiz. Bu doğrultuda dijital, siber güvenlik, inovasyon ve analitik, öncelikli hizmet alanlarımız haline geldi. Bu dönüşümden bütün sektörler etkilenecek. Bu nedenle, Deloitte Türkiye olarak işgücü kaynağımızı ve yatırım odağımızı bu alanlar doğrultusunda yapılandırmaktayız.
Geleceğe daha hızlı ilerlemek
İş dünyasının karşı karşıya olduğu aksaklıklar ve karmaşanın artması ve değişimin başdöndürücü hızı müşteriler için daha önce hiç görülmemiş zorluk ve engeller yaratmakta. Deloitte’un sektördeki derin bilgi, içgörü ve tecrübesini pek çok farklı alanla entegre edebilme becerisi, müşterilerinin geleceğe daha hızlı ilerlemesine yardımcı olabilmesini sağlıyor.
Deloitte’un farklı ekosistemleri uyumlu bir şekilde buluşturabilme ve Amazon Web Services, Apple, Facebook, HP, Hybris, Oracle, PTC, Salesforce ve SAP gibi önde gelen dijital yenilikçilerle stratejik işbirliği kurabilmesi; müşterilerinin en zorlu dönüşüm ve teknolojik zorluklar ile başa çıkmalarını sağlayacak kapsamlı çözümler sunma becerisine katkı sağlamakta.
Dönüşüme yatırım yapmak
Deloitte, dönüşüm teknolojileri ve veri analitik uygulamalarının, müşterilerine sunduğu çözüm ve ürünlere entegrasyonunu sağlamak için stratejik yatırımlar yapmaya devam ediyor. 2017 yılında bu yatırımlar için örnek vermek gerekirse Deloitte; Magnia, Illumnia ve Cognia, Denetim Kalite İzleme ve Ölçüm Programı gibi dijital ve yenilikçi denetim araçları; entegre bulut temelli çözümler geliştirilmesi ve Siber İstihbarat Merkezi (SİM) küresel ağının oluşturulması yoluyla müşterilere kıymetli varlıklarını koruma ve güvenlik durumlarını iyileştirme imkanı sunarken, bir yandan da daha tedbirli ve daha dirençli bir yapı oluşturmaları için güvenlikle ilgili yaşanan olayları proaktif bir şekilde belirleme, yanıt geliştirme ve toparlanma konusunda destek sunmaktadır.
Geleceğin işgücünü bugünden kurmak
MY2017’de, Deloitte tüm bölge ve iş alanlarında işgücü artışına giderek, %8’lik bir artışla toplam 70,000 profesyoneli bünyesine dahil etti. Toplam çalışan sayısı artışında bölge bazında %10.4 ile Asya Pasifik öne çıkarken, iş alanları içerisinde de %13’lük artışla Danışmanlık ve Risk Danışmanlığı alanları başı çekti.
Deloitte MY2017’de, bünyesinde çalışan profesyonellerin kariyer gelişim ve şahsi refahına destek maksatlı bir takım insiyatifleri de hayata geçirdi:
Ekip üyeleri ile süregiden bir geri bildirim ve hem şahsi hem ekip bazında gelişmeye dayalı bir süreç yoluyla, kendilerini yaratıcı, yenilikçi ve bilgili hissettikleri, kuvvetli yönleri öne çıkaran bir performans yönetim deneyimi.
Deloitte büyümeye devam ederken, katılımcı ve kapsayıcı bir şirket kültürünü yaratma ve destekleme konusuna önem vermekte. Kapsayıcı ve çeşitlilik arzeden bir iş ortamı, sadece içinde yaşadığımız dünyayı daha doğru bir şekilde yansıtmakla kalmayıp, kendine has bakış açıları ve deneyimlere bilinçli ve istekli bir şekilde yer açıp yaratılan etkileşimle daha iyi iş sonuçlarını mümkün kılan bir kültürü oluşturmaktadır. Bu sayede, müşteriler için daha güçlü ve çeşitli hizmetler, şirketteki üstün yeteneklerin şirket bünyesinde kalmayı seçmesi ve olumlu bir sosyal etkinin sağlanması da mümkün olmaktadır.
Renjen bu konuda şunları söyledi: “Deloitte profesyonelleri geleceğin işgücünü temsil etmekte: farklı deneyimler, bakış açıları ve becerilere sahip üstün yetenekler. Kapsayıcı, işbirliği esaslı ve ortak bir amaca yönelik hareket eden bir şirket kültürü yaratarak, çalışanlarımıza kendileri, diğerleri, bizim çok çeşitlilik ve sofistikasyon arzeden müşterilerimiz ve tüm toplum için fark yaratacak adımlar atmaları için ilham veriyoruz.
Deloitte ağı, 2017 yılında da küresel olarak en iyi işverenler arasında olmayı başararak LinkedIn’s Top Employers, The Times Top 50 Employers for Women ve Universum’s ‘World’s Most Attractive Employer’ ödülleri de dahil olmak üzere pek çok ödüle layık görülmüştür.
YORUM YAZIN
Yorumunuz Alınıyor
Boş Yorum Gönderemezsiniz
YORUMLAR
Hiç Yorum Yok