DC Akademi, şirketlerlerdeki başarılı dönüşümün sırrını açıkladı
Kişisel gelişim eğitimleri ve organizasyonel dönüşüm danışmanlığı hizmetlerini sunan Dale Carnegie Training Türkiye lisansörü DC Akademi, şirketlerde değişimin çalışanlarca benimsenmesinde “ortak akıl toplantılarının” önemine dikkat çekiyor.
Kurumlara ve kişilere gelişim eğitimleri ve organizasyonel dönüşüm danışmanlığı hizmetleri sunan DC Akademi, “Organizasyonel Sağlık Webinar Serisi”nin ilkini düzenlendi. “Moderatörlük toplantısı (Ortak Akıl toplantısı)” konusunun işlendiği webinar, DC Akademi Yönetici Ortağı Dr. Çağlayan Bodur tarafından gerçekleştirildi.
Düzenlenen moderatörlük toplantısı (Ortak Akıl toplantısı) webinarında, kurumun çalışanlarını sürece katarak ortak akıl ile karar alması, değişimi yönetmesi, problem çözmesi, strateji ve süreçleri oluşturması konuları değerlendirildi. Kurumun sürdürülebilirliği açısından strateji kadar organizasyonel sağlığın da oldukça mühim olduğu vurgulanan toplantıda alınan kararların ve hedeflerin çalışanlara benimsetilmesi açısından çok önemli olduğu belirtildi. Düzenlenen webinarda, gerçekleştirilen moderatörlük toplantısı sonrasında aksiyon alınmasının inandırıcılık ve motivasyon açısından çok etkileyici olduğu konularına da değinildi.
DC Akademi Yönetici Ortağı Dr. Çağlayan Bodur, webinar sırasında şirketlerin stratejisi kadar organizasyonel sağlığa da önem vermeleri gerektiğini vurgulayarak “Bazen ikinci plana atılıyor olsa da başarının sırrı organizasyonel sağlıktan geçiyor. Çalışanları özgür bir ortamda, problem çözme veya değişim sürecine katarsanız, onların görüşlerine daha çok önem verdiğinizi gösterirsiniz. Bu da değişim sürecini benimsemelerini ve süreçte daha aktif rol almalarını sağlar” dedi. Şirketin beklentilerine göre moderatörlük toplantılarının yılda minimum bir defa uygulanması gerektiğini söyleyen Bodur, “İhtiyaç doğrultusunda birkaç kere düzenlenebileceği gibi minimum yılda bir kez, şirket ortamı dışında gerçekleştirilmesini tavsiye ederim” dedi.
DC Akademi tarafından şubat ayında ilki düzenlenen “Organizasyonel Sağlık Webinar Serisi”nin devamı “Takım olmanın önündeki engeller” konu başlığı altında mart ayı içinde düzenlenecek.
YORUM YAZIN
Yorumunuz Alınıyor
Boş Yorum Gönderemezsiniz
YORUMLAR
Hiç Yorum Yok