Continental Mobilitenin Dijital Geleceğini Şekillendiriyor
Dünyanın en büyük uluslararası lastik ve orijinal ekipman tedarikçilerinden Continental, 2016 mali yılı hedeflerinin üzerine çıktığını duyurdu. Satışlarını 2016 yılında % 3,4 oranında artıran Continental, gelecekte mobilite hizmetlerinden daha fazla gelir elde etmeyi hedefliyor.
Güçlü teknolojisiyle dünyanın önde gelen otomotiv tedarikçisi ve lastik üreticisi Continental, 2016 yılı hedeflerinin üzerine çıktı. 2016 mali yılına ilişkin ön sonuçları açıklayan Continental AG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Elmar Degenhart yolcu ve yük taşıma alanında trend yaratan teknolojiler geliştirmeye ve üretmeye devam ettiklerini söyleyerek, mobilite hizmetlerinden daha fazla gelir elde etmeyi hedeflediklerini belirtti.
Otomotiv sektörünün bir dönüşüm sürecinden geçtiğini söyleyen Dr. Degenhart, Continental olarak iş yapış modellerinin de dönüşüm geçirdiğini ve geleceğin mobilitesini şekillendirmek adına hiç olmadığı kadar heyecan ve umut verici bir dönem yaşadıklarını kaydetti.
Continental’in 2016 yılı cirosu 40 milyar Euro’yu geçti
Continental, faaliyet sonuçları açısından 2016 yılında da başarısını sürdürdü. Şirketin cirosu yüzde 3’lük bir artışla 40,5 milyar Euro’ya ulaşırken, düzeltilmiş FVÖK marjı yüzde 10,8 olarak gerçekleşti. Continental, vergi sonrası 2,8 milyar Euro’ya ulaşan kâr ve 14,01 Euro hisse başına kâr rakamı ile geçen yıl ulaştığı sonuçlarını aşarken, büyüme hızını da sektör ortalamasının üstünde gerçekleştirdi. Bu başarısını hissedarlarıyla da paylaşmak için Continental, art arda beşinci kez olmak üzere, kar payı artışı teklifinde bulunarak, dağıtılacak kar payı tutarını hisse başına 4,25 Euro’ya yükseltmeyi planlıyor.
Cirosunu 43 milyar Euro üzerine çıkarmayı hedefleyen Continental, global araç üretiminin de yüzde 1’lik bir büyümeyle, yaklaşık 94 milyon araç olarak gerçekleşmesini öngörüyor.
Continental ileri sürüş destek sistemlerinde teknoloji liderliğini daha da yukarı taşıdı
2016 yılında sensör teknolojisi ve yazılımı için alınan siparişler 3 milyar Euro’ya ulaştı. Bu tür teknoloji ve yazılımların geliştirilmesine 5 yılda yaklaşık 1 milyar Euro yatırım yapan Continental, gelecek nesiller için trafik kazalarının tarih olmasını hedefliyor. Continental’in pazarda lider konumunda olduğu ileri sürüş destek sistemleri, trafiğe çıkan milyonlarca insanı kazalardan ve sebep olduğu sonuçlardan korumaya yardımcı oluyor.
3D Flash LIDAR teknolojilerini de üretmeye hazırlayan Continental, 2020 yılından itibaren bu etkili teknolojiyi araçların seri üretiminde kullanmayı planlıyor. Bu adım, otomatik ve otonom sürüşün piyasaya sürülmesi için de çok önemli bir basamak görevi görüyor.
Gelecek temiz, akıllı ve bağlantılı araçlarda!
2050 yılında, insanların üçte ikisinden fazlasının şehirlerde yaşaması bekleniyor. Bu beklentiye göre, şehirlerde kullanılan araçların çoğunluğunu mobil hizmet sağlayıcıları ve filo yöneticileri işletecek. Büyük ihtimalle elektrikli sürücü sistemine sahip olacak bu araçlar, tam bağlantılı otonom sürüşe izin verecek. Bu gelişmelere paralel olarak, gelecekte Continental’in ana faaliyet alanına, akıllı mobilite hizmetleri de dâhil olacak. Elektrikli mobilite alanında 1 milyar Euro’nun üzerinde yatırımı olan Continental, bu alanda da öncü şirketlerden biri konumunda.
Akıllı mobilite bağlantıları alanında trend yaratan değişiklikler öngören Continental, bu alanda yaptığı çalışmalarla, 2012 yılından beri dünya genelinde kamyonların mazottan yaklaşık olarak 390 milyon litre tasarruf yapmasını sağlamasına destek oldu.
Araç ve sürücüleri arasında doğrudan iletişim, gelecekte kazaların önlenmesine daha fazla katkı sağlayacak. Continental, 2017 yılı bitmeden, sürücünün gerekli bilgileri fark edip buna göre hareket edip etmediğini tespit eden araç içi kameranın üretimine başlayacak.
Satışlar ve net gelirlerde artışa devam
Continental CFO’su Wolfgang Schäfer, yılın finansal ön sonuçlarının genel anlamda tatmin edici olduğunu söyleyerek, 2016 yılında satış rakamlarını bir kere daha artırdıklarını belirtti.
Continental’in 2016 mali yılı ön sonuçlarına göre;
Satışlar yüzde 3,4 bir artışla 40,5 milyar Euro’ya ulaştı. Konsolidasyon sonrası kur etkisinden arındırılmış organik satış artışı yüzde 4,7 olarak gerçekleşti.
FVÖK 2016 mali yılında 4,1 milyar Euro ile geçen yılki seviyesini korudu. 2015 yılında yüzde 10,5 olarak gerçekleşen FVÖK marjı yüzde 10,1’e geriledi.
Düzeltilmiş FVÖK, konsolidasyon, satın almalardan kaynaklanan amortisman ve özel etkilerden arındırılmış haliyle, 2016 yılında 4.3 milyar Euro ile düzeltilmiş satış tutarının yüzde 10,8’i olarak gerçekleşerek, 4.4 milyar Euro ile düzeltilmiş satış tutarının yüzde 11,1’ini bulan 2015 yılı rakamlarının altında kaldı.
Artan Ar-Ge harcamaları otomotiv sanayinde dönüşüme işaret ediyor
Continental 2016 yılında maddi duran varlıklar ile yazılıma 2,6 milyar Euro tutarında yatırım yaptı. Böylece geçen yıl yüzde 5,6 olarak gerçekleşen yatırım harcamaları oranı yüzde 6,4’e yükseldi. Ar-Ge harcamaları bir önceki yıla göre yüzde 14,8 artışla, satışların yüzde 6,9’una denk gelen 2,8 milyar Euro rakamını yakaladı. Geçen yılki harcamalar, satışların yüzde 6,2’sini oluşturmuştu.
Continental CFO’su Wolfgang Schäfer, otomotiv sanayinin bir dönüşümden geçtiğini söyleyerek, yeni, akıllı mobilite konseptleri ve servisleri konusunda sektörün öncüleri arasında yer aldıklarını kaydetti. Bu alanların yazılımlarına olan daha yüksek talebin araştırma harcamalarının artmasına neden olduğunu belirten Schafer, maddi duran varlıklara yapılan daha az yatırımla denge sağlandığını belirtti.
2016 yılının sonunda, Continental’in 6 milyar Euro’ya varan likidite rezervleri, 2,1 milyar Euro tutarında nakit ve nakit benzeri değerler ile 3,9 milyar Euro tutarında kullanılmamış kredi limitlerinden oluştu. Bu likit varlıklarda 2015 yılının sonuna kıyasla 762 milyon Euro tutarında bir artışa işaret ediyor. Schäfer: “Mevcut fonlar bize esneklik ve değişiklikler karşısında güçlü bir tepki verme kapasitesi kazandırmaktadır” diyerek sözlerine devam etti.
Continental’de pozitif iş performansı, çalışan sayısında da artışa neden oldu. Continental, 2015 yılında yaklaşık 12.000 yeni kişiyle, 2016 yılının sonunda 220.000’nin üzerinde çalışanı istihdam ediyor. Bu artış, üretim artışının yanında şirket satın almalarından kaynaklandı.
Continental hakkında
Continental, 2016 yılında elde ettiği 40.5 milyar Euro'luk ciro ile dünyanın önde gelen otomotiv tedarikçilerindendir. Fren sistemleri, motor ve şasi sistemleri ve elemanları, aletle donatım, infotainment (bilgilendirmeli eğlence) çözümleri, araç elektroniği, lastik ve teknik elastomer ürünleri sunucusu olarak Continental; daha fazla sürüş emniyeti sağlamaya ve küresel iklimi korumaya önemli katkılarda bulunmaktadır. Bunun ötesinde, Continental otomotiv iletişiminde yetkin bir iş ortağıdır. Continental, 56 ülkede yaklaşık 220.000’den fazla çalışanıyla faaliyet göstermektedir.
Lastik bölümü
Dünyanın önde gelen lastik üreticilerinden Continental’in lastik bölümünün satışları, 2016’da 10.7 milyar Euro‘ya ulaşmıştır. Dünya çapında 52.000 kadar çalışanıyla 24 üretim ve ürün geliştirme noktasına sahip olan Continental Lastik Bölümü, geniş çaplı üretim ve Ar-Ge yatırımları ile uygun fiyatlı ve çevreye duyarlı ürünlerin oluşturulmasına büyük katkı sağlamaktadır.
Otomobil ve Ticari Araç Lastiği bölümü
Dünya çapında en büyük kamyon, otobüs ve endüstriyel lastik üreticilerinden biri olan Continental, sürekli gelişen ve büyüyen geniş ürün yelpazesi, hizmetleri ve çözümleri ile faaliyet göstermektedir.
Anasayfa'ya Dön
YORUM YAZIN
Max. 255 karakter girebilirsiniz
Yorumunuz Alınıyor
Boş Yorum Gönderemezsiniz
YORUMLAR
Hiç Yorum Yok