‘Baba Beni Okula Gönder’ yurt yöneticileri eğitim için bir araya geldi
Aydın Doğan Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde, ‘Baba Beni Okula Gönder’ seferberliği kapsamında açılan 33 kız öğrenci yurdunun yönetici ve öğretmenleri için her yıl düzenlediği eğitim bu yıl 20-23 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek.
Dört gün boyunca 97 yurt yöneticisi ve öğretmene ergenlik iletişim ve yaşam becerileri, pansiyon yönetimi ve rol model eğitimcilik gibi çeşitli konularda eğitimlerin verileceği programın açılış töreni, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Kurulduğu günden bu yana toplumun eğitim ve kültür düzeyini geliştirecek yatırımlar yapmak ve bu tür faaliyetleri desteklemek amacıyla çalışmalar yürüten Aydın Doğan Vakfı’nın, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde her yıl düzenlediği eğitim, bu yıl 20-23 Kasım tarihlerinde “Ergenlik ve Gelişim Süreçlerinin Eğitimi” başlığıyla düzenleniyor. Eğitimin açılış töreni, 20 Kasım sabahı Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Eğitim alanında yaptığı çalışmaları özellikle kız çocuklarının eğitimi odağında sürdüren Aydın Doğan Vakfı, kız çocuklarının okullaşması, eğitim olanaklarından tam ve eksiksiz bir şekilde faydalanabilmesi ve güçlenmesi için birçok kapsamlı çalışmaya imza atıyor. Bu kapsamda Vakıf, Baba Beni Okula Gönder seferberliği kapsamında hayata geçirilen yurtlarda kalan kız çocuklarının nitelikli bir yurt ortamına sahip olmaları adına tüm yurtların yönetici ve öğretmenlerini her yıl Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle eğitim vermek adına İstanbul’da ağırladı.
Eğitimin açılış konuşmasını yapan Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı: “Aydın Doğan Vakfı olarak eğitim alanında yaptığımız çalışmaları özellikle kız çocuklarımızın eğitimi odağında sürdürüyoruz. Kız çocuklarının okullaşması, eğitim olanaklarından tam ve eksiksiz bir şekilde faydalanabilmesi ve güçlenmesi için birçok kapsamlı çalışmaya imza atıyoruz. BBOG seferberliği kapsamında hayata geçirilen yurtlarda kalan kız çocuklarının nitelikli bir yurt ortamına sahip olmaları ise onların başarılarını tetikleyecek ve kendi ayakları üzerinde durabilen özgüvenli gençler olmalarını sağlayacak çok önemli bir unsur. Eğitimli kızlar, ailenin, ülke ekonomisinin ve toplumsa hayatın gelişmesine, sağlıklı ailelere ve barışa giden yolun temel taşı… Bu nedenle, kız çocuklarının ortaöğretim ve yükseköğretime erişimini artırmak; bununla da yetinmeyip lise ve üniversite mezunu genç kadınların istihdam edilme oranlarını yükseltmek için sürekli çaba göstermemiz gerektiğine inanıyoruz.“ şeklinde konuştu. Fetvacı konuşmasını, “Gelecek nesilleri yetiştiren siz değerli öğretmenlerimizin yaklaşan öğretmenler gününü şimdiden kutluyorum.” diyerek bitirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Eğitim Merkezi Müdürü ve Eğitim Yöneticisi Yakup Yıldırım da açılışta yaptığı konuşmasında: “Eğitimin temel dinamiklerinden olan öğretmenlik mesleğinin, toplumların ruh ve karakterini şekillendirmedeki yeri şüphesiz tartışılmazdır. Yine eğitimin temel dinamiği olarak biz öğretmenlerin, sadece bilgiyle kafalarımızı doldurmaya değil, zeka ile duyguları birleştirerek hedef kitlemiz olan çocukların kendisini gerçekleştirmesini; araştıran, sorgulayan, özgüven sahibi evrensel değerleri benimsemiş ve ülkenin kültür mirasına sahip çıkacak nesillerin yetiştirilmesini sağlamak gibi önemli ve büyük bir görevimiz de vardır. Tabi tüm bunları yaparken de kendi mesleki ve kişisel gelişimimizi de her yaşta devam ettirmek zorundayız. Kimi zaman bu kişisel ve mesleki gelişimimizi kendi imkânlarımızla, kimi zaman Milli Eğitim Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu hizmet içi eğitim kurslarıyla, kimi zaman da bu faaliyetleri son yıllarda üstlenen, gönül işi haline getiren vakıf ve STK’ların bu tür eğitim faaliyetleriyle gerçekleştiriyoruz. Bu neden bu eğitimin gerçekleşmesinde büyük katkısı olan Aydın Doğan Vakfı temsilcilerine, aynı şekilde işin eğitim boyutunu üstlenen ÖRAV temsilcilerine yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.
Bu yıl Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitime Ağrı, Artvin, Erzurum, Denizli, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kars, Konya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Tokat, Tekirdağ, Yalova ve Van illerindeki kız yurtlarında yönetici ve öğretmen olan 97 eğitimci katıldı. Bir hafta süreyle İstanbul’da olacak eğitimciler aynı zamanda İstanbul’da tarihi ve turistik yerleri de gezme imkanı buldu. Eğitim, 23 Kasım’da gerçekleştirilecek sertifika töreniyle sona erecek.
Anasayfa'ya Dön
Yurtta Yaşam Destek Fonu ile yurtlara yatırım devam ediyor
Aydın Doğan Vakfı, Baba Beni Okula Gönder yurtlarında kalan kız öğrencilerin yurttaki yaşam koşullarını iyileştirmek ve güçlü bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla bir destek fonu oluşturdu. Fon kapsamında yurt yöneticileri ve öğretmenleri kız yurtlarının kullanımına yönelik projeler oluşturacaklar. Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Belirli periyodlarda gerçekleştirdiğimiz araştırma çalışmaları ile bu gelişmeleri takip ediyor, ‘Daha fazla ne yapabiliriz?’ sorusuna cevap bulmaya çalışıyoruz. Boğaziçi Üniversitesi ile son dönemde gerçekleştirdiğimiz ‘Kız Yurtlarında Gelişimi Destekleyen Ortam Projesi’ sayesinde birçok önemli bulguya ulaştık. Yurtta kalan öğrencilerin akademik, sosyal ve duygusal durum ve gereksinimleri, yurt ortamlarının koşullarının tespiti ile ilgili elde edilen bu bulgulardan yola çıkarak ve Vakfımıza son yıllarda gelen yoğun talepler doğrultusunda, bir destek fonu oluşturmaya karar verdik.” değerlendirmesinde bulundu. Boğaziçi Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ihtiyaç analizi sonucunda ortaya çıkan veriler ışığında yurtlardaki yaşam şartlarının iyileştirilmesi için yurtlar beş farklı kategoride fikirlerini sunabilecekler. Yurtta Yaşam Destek Fonu için başvurular 1 Aralık’ta başlayacak.YORUM YAZIN
Max. 255 karakter girebilirsiniz
Yorumunuz Alınıyor
Boş Yorum Gönderemezsiniz
YORUMLAR
Hiç Yorum Yok