Apple, Bitmoji benzeri uygulama için patent aldı

Snapchat teknoloji devleri ailesinde küçük kardeş muamelesi görmeye devam ediyor. Facebook’un pek çok Snapchat özelliğini birebir kopyalayıp Instagram’a yerleştirmesinin ardından şimdi de Apple’ın bir patenti, Snap’in avatar düzenleme uygulaması Bitmoji’yi taklit ediyor. Apple’ı hemen suçlamadan önce patent başvurusunun 2011 yılında, Bitmoji daha Snap tarafından satın alınmadan önce yapıldığının altını çizmek gerek. Ancak yine de 2007’de kurulan Bitstrips’in bu uygulaması 2011’de biliniyordu ve oldukça popülerdi.

Benzerlikler fark edilmeyecek gibi değil

Patente göre Apple’ın bu ürünü kullanıcıların ‘çevrimiçi oyunlar ve diğer uygulamalar için düzenlenebilir avatarlar yaratmasını’ sağlayacak. Boş bir yüzle başlayan kullanıcılar, farklı göz, burun ve ağız kombinasyonlarını deneyip bunların boyutunu ve konumunu değiştirebilecek. Ayrıca yüz şekli ve cilt rengi de seçilebilecek. Avatarlar fotoğraflardan otomatik olarak ya da el ile hazırlanabilecek. Tüm bu özellikler Bitmoji’de birebir bulunuyor. Aşağıdaki görsellerden, iki uygulamanın arayüzünün de ne kadar benzer olduğunu görmek mümkün:

Apple’ın patenti

Bitmoji arayüzü

Tüm bu benzerliklerin yanı sıra, günümüzde emojilerle iletişim kurmak bu kadar yaygınlaşmışken hala şirketlerin bu tarz patentler alabiliyor olması da oldukça saçma. Avatar düzenleme yeni bir uygulama değil. Patentinin de Bitmoji ya da Apple’a verilmesi anlamsız.

Miranda Kerr’i kızdırabilir

Apple’ın patentleri genellikle hayata geçirilmiyor. Bu patent de Apple merkezinde bir deponun tozlu raflarına kaldırılabilir. Ama Apple gerçekten bu uygulamayı hayata geçirmek isterse, ünlü manken Miranda Kerr bu duruma sessiz kalmayacaktır. 2015’ten bu yana Snap CEO’su Evan Spiegel ile birlikte olan Kerr, geçtiğimiz günlerde yapılan bir röportajda, Facebook’un Snap’in fikirlerini çalmasına duyduğu öfkeyi dile getirmişti. “Geceleri nasıl uyuyorlar merak ediyorum” diyen Kerr, bir başkasının fikrini birebir kopyalamanın inovasyon olmadığını ifade etmişti. Haberin Kaynağı
 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER