Anasayfa Sosyal Sorumluluk Bi’ liran var mı?
Sosyal Sorumluluk

Bi’ liran var mı?

Paylaş
Paylaş

‘Bağımlılığa değil, bağımlılıkla mücadeleye destek olun’ çağrısında bulunan Yeşilay, kampanyadan elde edilecek bağışlar ile Yeşilay Danışmanlık Merkezleri’ni Türkiye’de yaygınlaştıracak.

Türkiye’nin en önemli sağlık sorunları haline dönüşen uyuşturucu bağımlılığı, sokaklara yansıyan görüntülerin artması toplumda derin bir üzüntüye neden oluyor. 97 yıldır bu alanda mücadele eden Yeşilay, bu mücadelede halkın desteğini yanında hissetmek amacıyla “Bi’ liran var mı” isimli bir bağış kampanyası başlattı. Para vererek farkında olmadan kişilerin bağımlık yapıcı maddeye ulaşmasını kolaylaştıran vatandaşlara ‘Bağımlılığa değil, bağımlılıkla mücadeleye destek olun’ çağrısında bulunan Yeşilay, kampanyadan elde edilecek bağışlar ile uyuşturucu bağımlılarını hayata kazandıran YEDAM’ların yaygınlaştırılması sağlanacak.

YEDAM, uyuşturucu bağımlılarına ve yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon desteği veriyor, bağımlının tedavi süreçleri takip ediliyor, hobi ve meslek kurslarıyla sosyal uyumları güçlendiriliyor. YEDAM sonunda danışan, hayatının renklerini tekrar kazanıyor. Şu an İstanbul ve Şanlıurfa’da toplam 4 merkezi bulunan Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) yerel yönetimlerin de işbirliğiyle Türkiye’de yaygınlaşmaya devam edecek.

Gücünü duyarlı halktan alıyor

Yeşilay toplumu ve gençliği bağımlılıklardan korumak amacıyla önleme, koruma, bilgilendirme ve rehabilitasyon çalışması yapan bir sivil toplum kuruluşu. Bağımlılıklar dokunmadan önce insana dokunmayı, bağımlılara el uzatmayı, onlara hayatın renklerini kazandırmayı misyon edinen Yeşilay, bu zorlu yoldaki gücünü farkındalığı ve duyarlılığı yüksek olan halktan ve gönüllülerden alıyor. Bağımlılığa karşı verdikleri mücadelede kamuoyunun da desteğine ihtiyaç duyan Yeşilay, ünlü sanatçıların da destek verdiği bu kampanya ile tüm vatandaşlarda bu mücadelenin bir parçası olmaları için istek uyandırmayı amaçlıyor.

Bağış için: biliranvarmi.com

Sokaklarda madde bağımlılarına verilen her lirayla farkında olmadan, onların madde alımının kolaylaştırıldığına dikkat çeken Yeşilay, bu şekilde amacına ulaşmayan paraların, kampanya sayesinde daha değerli bir amaç uğruna kullanılmasını sağlamayı hedefliyor. Bağışçılar biliranvarmi.com sitesi üzerinden istedikleri miktarda kolayca bağış yapabiliyor.

www.biliranvarmi.com

Paylaş
İlgili Makaleler
Sosyal Sorumluluk

Nestlé Pure Life’tan ‘Askıda Su’ uygulaması

Nestlé Pure Life, bir arada olamasak da paylaşma ruhunu yaşatabileceğimizi, ihtiyacı olanlara...

Sosyal Sorumluluk

Getir’den sokak hayvanları için yeni proje: ‘Yardım Maması’

Getir, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını dolayısıyla mama bulmakta zorlanan...

Sosyal Sorumluluk

Kan kanseri mücadele dansı basketbolseverlerle buluştu

Anadolu Efes’in Khimki Moskova ile oynadığı EuroLeague maçının devre arasında kök hücre...

Sosyal Sorumluluk

Türk Telekom’dan görme engellilere özel uygulama

Türk Telekom, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesi, görme engellilere gündelik yaşamlarında...