Anasayfa Dünya Tinder 2019 yılında 1.2 milyar dolar kazandığını açıkladı
Dünya

Tinder 2019 yılında 1.2 milyar dolar kazandığını açıkladı

Paylaş
Paylaş

Macerasına 2012 yılında başlayan konum merkezli arkadaşlık uygulaması Tinder, aradan geçen zamanda hem iOS hem de Android platformunun en çok indirilen uygulamalarından biri haline geldi. 38 farklı dilde, 196 farklı ülkeye hizmet veren platformun sahibi Match Group, geçtiğimiz yıl 1,2 milyar dolar gelir elde ettiğini açıkladı. Tinder’ın yanı sıra OkCupid, PlentyOfFish, Hinge ve Match.com dahil olmak üzere birçok çevrimiçi arkadaşlık platformuna sahip olan Amerikalı şirket, 2019’da toplam 2,1 milyar dolar kazanmıştı. Bu da, Tinder’ın söz konusu gelirin yarısından fazlasına hükmettiği anlamına geliyor.

Tinder’ın 2019’un dördüncü çeyreğinde 5.9 milyon ücretli aboneye sahip olduğunu belirten Match Group, kullanıcı sayısının geçen yıla göre yüzde 36 oranında arttığını açıkladı.

Özellikle Z kuşağı tarafından büyük bir ilgi gören uygulama, Türkiye’de 1 milyon 78 bin kişi tarafından kullanılıyor. Bunların yüzde 80’ini erkekler, yüzde 20’sini ise kadınlar oluşturuyor.

Paylaş
İlgili Makaleler
Dünya

Google, Türkiye’deki alışveriş reklamlarını kaldırıyor

Arama motoru Google, Rekabet Kurulu kararı sonrası 10 Ağustos 2020’den itibaren, arama...

Dünya

Emirates havayollarından COVID-19 sigortası

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm ülkeler, yurt içi...

Dünya

Ebeveynlerin yüzde 91’i seyahatlerde çocuklarını cihazlarla eğlendiriyor

Sorumlu Dijital Ebeveynlik anketine [2019’un sonu ile 2020’nin başı arasında Toluna araştırma...

Dünya

LinkedIn, 960 kişiyi işten çıkaracak

Microsoft’un sosyal ağ sitesi LinkedIn’den geçtiğimiz salı günü önemli bir açıklama geldi....