Anasayfa Gündem Türkiye ilk 8 ayda 31 milyonu aşkın turist ağırladı
Gündem

Türkiye ilk 8 ayda 31 milyonu aşkın turist ağırladı

Paylaş
Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sınır giriş çıkış istatistiklerine göre Ağustos ayında 6 milyon 307 bin 508 yabancı ziyaretçi ağırlayan Türkiye’nin ilk 8 ayda ulaştığı ziyaretçi sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,72 artışla 31 milyon 1 bin 394 oldu.

Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında geçtiğimiz Ağustos ayında yüzde 18,50 artış ve 1 milyon 78 bin 904 ile Rusya Federasyonu birinci, yüzde 8,98 artış ve 713 bin 527 ile Almanya ikinci, yüzde 15,97 artış ve 421 bin 466 ile İngiltere üçüncü sırada yer aldı. İngiltere’yi sırasıyla İran ve Bulgaristan izledi.

İlk 8 aylık dönemde ise en çok ziyaretçi yüzde 15,40 artış ve 4 milyon 831 bin 341 ile yine Rusya Federasyonu’ndan gelirken, yüzde 13,71 artış ve 3 milyon 384 bin 199 ile Almanya ikinci, yüzde 17,35 artış ve 1 milyon 849 bin 764 ile İngiltere üçüncü oldu. İngiltere’yi Bulgaristan ve İran takip etti.

Türkiye’ye Ağustos ayında en çok giriş yapılan iller sıralamasında Antalya birinci, İstanbul ikinci ve Muğla üçüncü sırada yer aldı. İlk 8 ayda ise Antalya birinci, İstanbul ikinci, Edirne üçüncü oldu.

Dünya Turizm Örgütünün verilerine göre de Türkiye turist sayısında dünyada 6’ıncı, turizm gelirinde 14’üncü sırada yer alıyor.

Paylaş
İlgili Makaleler
Gündem

Çetmen’den Ev İçi Gerçekliğe Mizahi Bakış

Çetmen, yeni reklam filmiyle mobilya sektöründe alışılmış anlatıların dışına çıkan bir işe...

Gündem

Bige Kotil, Nova Fashion Group’ta Eş Genel Müdür Oldu

Türkiye’nin önde gelen hazır giyim gruplarından Nova Fashion Group, grup bünyesindeki Hemington...

Gündem

Tarıma Jeotermal Güç: 500 Milyon Dolarlık Yatırım

İstanbul Holding, Konya’nın Tuzlukçu bölgesinde jeotermal ısıtmalı teknolojik sera yatırımı için düğmeye...

Gündem

KGK’den Gazetecilik Etiğini Kirletenlere Tepki

Küresel Gazeteciler Konseyi, son dönemde gündemde yer alan ve gazetecilik mesleğinin saygınlığını...