Anasayfa Kültür & Sanat Yüce Zerey’den yeni kitap: Mima
Kültür & Sanat

Yüce Zerey’den yeni kitap: Mima

Paylaş
Paylaş

Hepsiburada’nın pazarlama dünyasının ödüllere doymayan ismi Yüce Zerey’in hayranları ve kitapseverlerin yüzünü güldürecek bir haber var. Yüce Zerey’in yeni kitabı Mima Hepsiburada’ya özel fiyatla ön siparişe sunuldu. Mima, 13 Şubat’ta satışa çıkacak.

Ünlü yazar Hakan Günday’ın “Her distopya birileri için bir ütopyadır. Mima’nın her satırı distopya. Ve kimler için bir ütopya olduğu da satır aralarında…” sözleri ile tanımladığı Mima günümüz dünyasına farklı bir açıdan ışık tutuyor. Çarpıcı tanımları, sıra dışı örgüsü ile Mima, 2000’li yılların insanlara neler getirdiğini, yine insanlıktan neler alıp götürdüğünü muhteşem bir distopya içinde anlatıyor. Zerey, bu ilgi çekici yeni romanını Rastronot tarafından seslendirilen şarkı ve özel bir kliple tanıttı.

Her satırında sarsan, tansiyonu hiç düşmeyen Mima’da, 2020 yılındaki kurgu dünyaya ait harita, bu haritada hikâyedeki lokasyonların gösterimi ve kavramların açıklandığı Mima sözlüğü gibi ince detaylar okuyuculara kılavuz oluyor. Bunun yanı sıra, karakter çizimleri ve bölüm sonunda verilen görsel özetler sayesinde okuyucu tamamen o dünyaya dahil oluyor. Sunduğu bu farklılıklara ek olarak Mima; müzik listesiyle de hikâyenin ilgili bölümlerinde şarkı dinleme imkânı sunarak, okuma deneyimini adeta bir resitale dönüştürüyor. Bu yönleriyle farklı duyuları besleyen ilgi çekici roman, sanatın farklı disiplinleriyle de el ele vererek okura “birlikte okunması gereken kitaplar listesi” ve “birlikte izlenmesi gereken filmler listesi” de sunuyor.

Paylaş
İlgili Makaleler
Kültür & Sanat

Magnum ile hazzı hayal et

Magnum, pandemi sürecinde sokakların sessiz kalmasının ardından, tekrar özgürce dışarı çıkacağımız günleri...

Kültür & Sanat

CarrefourSA’dan pandemi döneminde arabalı açık hava sineması keyfi

Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA, pandemi döneminde arabalı açık hava...

Kültür & Sanat

İBB’den “Yücel’in Çiçekleri” belgeseli

Köy Enstitüleri’nin Kuruluşunun 80. yılında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı, “Yücel’in...

Kültür & Sanat

Asırlık eserlere koronavirüs güncellemesi

Geçtiğimiz yıl, McCann New York’ta sanat yönetmeni olan Mikayla Lapierre, 18. ve...