Anasayfa Dünya Sosyal medya patronları Beyaz Saray toplantısına katılacak
Dünya

Sosyal medya patronları Beyaz Saray toplantısına katılacak

Paylaş
Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump ile sosyal medya servislerinin arası son zamanlarda pek de iyi sayılmaz. Trump bu şirketlerin kendisine karşıt bazı faaliyetler gösterdiğini düşündüğü için bazı uyarılarda bulunmuştu. Ayrıca Facebook, Twitter ve Google gibi teknoloji şirketleri üzerinde politik tercihlerini araştırmaya yönelik bir emir de halihazırda bulunmakta. Bu gerginliğin Google tarafındaki nedeni ise Trump’ın Google ve benzeri servislerin muhafazakar kısmı susturduğu ve anti-muhafazakar bir tavır sergilediği iddiaları.

Geçtiğimiz hafta, milletvekilleri ile yaptığı görüşme sonrası Pichai, görüşmeyi “yapıcı ve bilgilendirici” olarak niteledi. Ayrıca koridorun her iki tarafı ile de aktif bir şekilde çalışma yürütüleceğinden bahsetti.

İki taraf arasındaki bu siyasi gerilimi ortadan kaldırmak için ilk adım atıldı ve Beyaz Saray öncülüğünde sosyal medya ve teknoloji şirketlerine birer davetiye gönderildi. Bu davet eğer gerçekleşirse Ekim’in ortasında yapılması muhtemel gözüküyor.

Kaynak: www.webtekno.com

Paylaş
İlgili Makaleler
Dünya

Google, Türkiye’deki alışveriş reklamlarını kaldırıyor

Arama motoru Google, Rekabet Kurulu kararı sonrası 10 Ağustos 2020’den itibaren, arama...

Dünya

Emirates havayollarından COVID-19 sigortası

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm ülkeler, yurt içi...

Dünya

Ebeveynlerin yüzde 91’i seyahatlerde çocuklarını cihazlarla eğlendiriyor

Sorumlu Dijital Ebeveynlik anketine [2019’un sonu ile 2020’nin başı arasında Toluna araştırma...

Dünya

LinkedIn, 960 kişiyi işten çıkaracak

Microsoft’un sosyal ağ sitesi LinkedIn’den geçtiğimiz salı günü önemli bir açıklama geldi....