Anasayfa Lifestyle Türkiye son 6 ayda ne okudu?
Lifestyle

Türkiye son 6 ayda ne okudu?

Paylaş
Paylaş

Yapılan araştırmalara göre, okurlar en çok, roman ve çocuk öykülerini tercih ederken, Türkiye’nin en çok okuyan illeri ise Ankara, İstanbul, Eskişehir, İzmir ve Tunceli olarak belirlendi.

Türkiye’nin online kitabevi platformu olan idefix, bu yıl 15. kez düzenlenen ‘’Sanal Kitap Fuarı’’ ile tüm kitap severleri unutamayacakları bir yolculuğa çıkartırken, Türkiye’nin 6 aylık okuma haritasını çıkarttı.

6 aylık satış rakamlarını kapsayan ”Türkiye Ne Okuyor?” adlı araştırma, şehre satılan kitap adedi, toplam satılan kitap sayısı, şehir nüfusu ve toplam nüfusu baz alınarak yapıldı.

Araştırmaya göre en çok kitap okunan şehir Ankara. Ankara’yı sırasıyla İstanbul, Eskişehir, İzmir, Tunceli ve Muğla takip etti.

En az kitap okuma oranın ise Şanlıurfa’ya ait olduğu belirlendi. Şanlıurfa’nın ardından son sıraları Yozgat, Adıyaman, Osmaniye ve Kahramanmaraş paylaştı.

Araştırmaya göre en çok okunan yazarlar arasında Stefan Zweig ilk sırada yer alırken, ikinci sırada Zülfü Livaneli, üçüncü sırada da Yuval Noah Harari yer aldı. Listede ayrıca Yaşar Kemal, George Orwell, Jules Verne gibi klasikleşmiş kitapların yazarları da üst sıralarda bulunuyor.

Araştırmaya göre en sevilen yayınevleri İş Bankası Kültür Yayınları, Yapı Kredi Yayınları ve Can Yayınları oldu.

Paylaş
İlgili Makaleler
Lifestyle

Normalleşmeyle birlikte oyunlara gösterilen ilgi azaldı

Oyunfor.com, her ay açıkladığı oyun ve oyun içerikleriyle ilgili satış verilerini güncelledi....

Lifestyle

Trabzonspor’dan duygulandıran forma tanıtımı

Trabzonspor Kulübü, 2020-2021 sezonu için tasarlanan yeni çubuklu formasını, duygulandıran bir reklam...

Lifestyle

Galatasaray’ın 2020 – 2021 sezon formaları tanıtıldı

Galatasaray ve Nike, 2020-2021 sezonu iç saha ve deplasman formalarını tanıttı. İç...

Lifestyle

Kolonya düştü, bronzlaştırıcı arttı

Koronavirüs salgınında kontrollü normalleşme sürecine gidilmesi ve havaların da ısınmasıyla tüketiciler tatil...