Anasayfa Gündem Sabancı center kadına şiddete karşı bu yılda turuncuya boyanıyor
Gündem

Sabancı center kadına şiddete karşı bu yılda turuncuya boyanıyor

Paylaş
Paylaş

Olarak belirlediği kampanya kapsamında “Dünyayı turuncuya boyayalım: Kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddet son bulsun” çağrısına bu yıl da destek veriyor.

Kampanya kapsamında İstanbul’un simge yapılarından olan Sabancı Center, kadına uygulanan şiddete dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla kampanyanın başladığı 25 Kasım akşamından itibaren turuncu renkle ışıklandırılacak.

Kampanya, Birleşmiş Milletler’in dünya genelinde kabul ettiği “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Mücadele Günü” olan 25 Kasım’da başlayacak ve İnsan Hakları Günü olan 10 Aralık’a kadar devam edecek.

Sabancı Holding, kadının toplumdaki konumunu her alanda güçlendirmek için uzun yıllardır hem Topluluk bünyesindeki şirketleri hem de Sabancı Vakfı aracılığı ile çeşitli çalışmalar yürütüyor. Sabancı Holding, 2011 yılında da Birleşmiş Milletler’in Kadını Güçlendirme İlkeleri Bildirgesi’ni (WEPs) imzalayan ilk Türk şirketi olmuştu.

Kadınların ekonomik, siyasi ve toplumsal hayata ve eğitime eşit fırsatlarla katılımının önemine ve ülkenin kalkınmasında kilit rollere sahip olduğuna inanan Sabancı Holding, sosyal sorumluluk anlayışını çalışanları aracılığıyla topluma yayma amacıyla Sabancı Vakfı’nın destekleriyle 2015 yılında Sabancı Gönüllüleri Programı’nı başlatmıştı.

Sabancı Gönüllüleri ile istihdam, eğitim, kişisel gelişim, psiko-sosyal destek, sağlık gibi çeşitli konularda yürütülen birçok proje kapsamında 2 binin üzerinde kadına ulaşıldı. Ayrıca online eğitimler kapsamında ise bugüne kadar 11 bini aşkın Sabancı Topluluğu çalışanına Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda “Kavramlar ve Tanımlar”, “Eğitim ve Toplumsal Cinsiyet”, “İş Dünyası ve Toplumsal Cinsiyet”, “Kadına Yönelik Şiddet” ve “Erken Yaşta Zorla Evlilik” konularında online eğitim verildi.

Bununla birlikte, WEPs’i imzalayan kuruluşlar arasında bulunan Akbank, Kadın Girişimcileri Destekleme Derneği (KAGİDER) tarafından Dünya Bankası iş birliği ile gerçekleştirilen “Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) Projesi” ile Türkiye’de ilk sertifika alan kurumların arasında yer alıyor.

Uzun yıllardır kadın-erkek dengesini gözeten ve kadın istihdamı konusunda öncü kuruluşların başında gelen Akbank’ta, son 5 yılda kadın çalışanların toplam işe alınma oranı ortalama %53,5’i oldu.

Paylaş
İlgili Makaleler
Gündem

Yüksek Ölçeğe, Yüksek Hız: AJet, CX Stratejisiyle Performansını Katladı

AJet’in Adba Analytics ve Sprinklr iş birliğiyle hayata geçirdiği müşteri deneyimi dönüşümü,...

Gündem

Saint-Gobain Türkiye’nin yeni CEO’su Murat Savcı oldu

Saint-Gobain Türkiye’de üst yönetimde görev değişimi gerçekleşti. Yapı malzemeleri sektöründe Türkiye ve...

Gündem

Otomobilin Geleceğine Markanın Geçmişi Yetmiyor

SUV’lerin yükselişi, elektrifikasyonun hızlanması ve Uzak Doğu markalarının rekabetçi politikaları… DFSK Türkiye...

Gündem

Hatay Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi Eğitime Başladı

6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Hatay’ın köklü eğitim kurumlarından Osman Ötken...