Anasayfa Gündem ‘Hoşgörü kenti’nde hedef 2 milyon turist
Gündem

‘Hoşgörü kenti’nde hedef 2 milyon turist

Paylaş
Paylaş

Dünyanın ilk mağara kilisesi St. Pierre, Anadolu’nun en eski camisi Habib-i Neccar ile birçok kültürel değeri bünyesinde barındıran Hatay, yatırımlarla turizmden hak ettiği payı almak istiyor

Farklı dine mensup insanların bir arada barış içinde yaşadığı, aynı caddede cami, kilise ve havranın bulunduğu, ezan ile çan seslerinin adeta birbirine karıştığı “hoşgörü kenti” Hatay’da, turizm alanındaki yatırımlarla turist sayısının iki yıl içinde 2 milyona ulaşması hedefleniyor.

Yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan Hatay, dünyanın ilk mağara kilisesi St. Pierre, mozaik zenginliğiyle dünyada önemli yere sahip Hatay Müzesi, Hazreti İsa’nın havarilerinin mezarlarının bulunması nedeniyle hem Müslümanlar hem de Hristiyanların dikkatini çeken, Anadolu’nun en eski camisi Habib-i Neccar başta olmak üzere birçok tarih ve kültürel değeri bünyesinde barındırıyor.

Samandağ’daki St. Simon Manastırı, Payas’taki Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi, dünyada ilk ışıklandırmanın yapıldığı Kurtuluş Caddesi ile de dikkati çeken “hoşgörü kenti”, turizmden hak ettiği payı almak istiyor.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, “Bu yıl 50 milyon lira yatırım yapacağız. Mozaik zenginliğiyle dikkati çeken Hatay Müzesi’nin ikinci kısmını tamamlayacağız. Ayrıca Payas’taki kalenin restorasyonunu yapacağız. Uzun Çarşı’yı tarihteki ihtişamına kavuşturmak için projemiz olacak. Kırıkhan ve Reyhanlı’da Kültür Han projelerimiz var. Bu hanlar, gelenekle geleceği buluşturan, medeniyetimizin çok önemli unsurları. Burada, dükkanlar olacak, bin kişilik konferans salonu, şehir müzesi, sergi salonu yer alacak.” ifadelerini kullandı.

Haberin Kaynağı

Paylaş
İlgili Makaleler
Gündem

Nestlé Türkiye’den 120. Yılında Geleceğe Yatırım

Nestlé Türkiye, Türkiye’deki 120’nci yılını sosyal etki ve sürdürülebilirlik odaklı iki ana...

Gündem

Yüksek Ölçeğe, Yüksek Hız: AJet, CX Stratejisiyle Performansını Katladı

AJet’in Adba Analytics ve Sprinklr iş birliğiyle hayata geçirdiği müşteri deneyimi dönüşümü,...

Gündem

Saint-Gobain Türkiye’nin yeni CEO’su Murat Savcı oldu

Saint-Gobain Türkiye’de üst yönetimde görev değişimi gerçekleşti. Yapı malzemeleri sektöründe Türkiye ve...

Gündem

Otomobilin Geleceğine Markanın Geçmişi Yetmiyor

SUV’lerin yükselişi, elektrifikasyonun hızlanması ve Uzak Doğu markalarının rekabetçi politikaları… DFSK Türkiye...