Anasayfa Kültür & Sanat Pera Müzesi’nde Yeni Sezonun İlk Sergilerini Kaçırmayın
Kültür & Sanat

Pera Müzesi’nde Yeni Sezonun İlk Sergilerini Kaçırmayın

Paylaş
Paylaş

“Katherine Behar: Veri Girişi” ve

“Karşılaşmalar: Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Yapıtlar”

8 Eylül – 16 Ekim 2016

Pera Müzesi, sezona iki yeni sergiyle başlıyor. Heykel, performans ve video alanlarında çalışan sanatçı Katherine Behar, teknoloji ile sanatı buluşturduğu Veri Girişi ile Türkiye’de ilk kez Pera Müzesi’nde sergileniyor. Pera Müzesi yeni sezonda ayrıca, kuruluşundan bu yana programında düzenli olarak yer verdiği, genç sanatçıları görünür kılan sergilerine de bir yenisini ekliyor. Karşılaşmalar başlıklı sergi Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni konuk ediyor.

Pera Müzesi’nde teknoloji ve sanatı bir araya getiren Veri Girişi sergisi, Katherine Behar’ın dijital kültürün ekonomik, politik ve sosyolojik etkilerini deşifre eden eserlerinden yola çıkarak, sanatın dijital kültür ve teknolojik gelişmelerle olan ilişkisine eğiliyor. Veri ve enformasyon yığınlarındaki anlam arayışımıza, bu yığınların bedenimiz üzerindeki etkisine, günümüz dijital kültüründe toplumsal cinsiyet ve emeğe, hıza ve yavaşlığa değinerek bu konularda yerleşmiş alışkanlıklarımızı sorgulamamıza olanak tanıyan sergi, aynı zamanda Katherine Behar’ın sanatına genel bir bakış sunuyor. Küratörlüğünü Pera Müzesi ekibinden Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley’in yaptığı sergide Behar’ın, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’ndan aldığı ilhamla ürettiği yeni eserler öne çıkıyor. Serginin ziyarete açılacağı 8 Eylül Perşembe günü saat 18:00’da, sanatçının Pera Müzesi oditoryumunda bir konuşması da gerçekleşecek.

Karşılaşmalar sergisi ise tarihiyle ve ışığıyla adından söz ettiren Antalya’da üretilen sanat yapıtlarına odaklanırken şehrin dokusu ve sahip olduğu zengin kültürel altyapıya dair güçlü referanslar içeriyor. Güzel Sanatlar Fakültesi seçici kurul değerlendirmeleri ve Ebru Nalan Sülün küratörlüğünde hazırlanan sergi, fakülte bünyesindeki Resim, Heykel, Grafik, Seramik, Fotoğraf, Geleneksel Sanatlar ve Sinema Bölümü öğrencileri ve mezunlarının seçilmiş eserlerini bir araya getiriyor. Seçkiyle, genç sanatçıların üretim süreçlerinde kullandıkları yöntemler ile bu yöntemler arasındaki ortak bağların, kavramsal ve düşünsel yaklaşımların ilişkileri görünür kılınıyor. Karşılaşmalar sergisinde, “Bedenin Dönüşümü, “Soyutlama”, “Kavramsal Yaklaşımlar”, “Dijital Evren-Reklam” ve“Belgesel” başlıklı beş tema öne çıkıyor. 62 genç sanatçının 70’e yakın eserinden oluşan sergi, hem ele alınan temalar ve farklı ifade biçimleri, hem de kullanılan malzeme açısından Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde uygulanan çok yönlü eğitim modelini yansıtır şekilde geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

Veri Girişi ve Karşılaşmalar sergileri 8 Eylül – 16 Ekim 2016 tarihleri arasında gezilebilir.

Pera Müzesi Salı’dan Cumartesi’ye 10:00-19:00 saatleri arasında, Pazar günleri ise 12:00- 18:00 saatleri arasında gezilebilir. Müzede Cuma günleri hem uzun hem de ücretsiz! “Uzun Cuma”larda müze 18:00 – 22:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir. Çarşamba günleri ise “Genç Çarşamba”. “Genç Çarşamba” günleri tüm öğrenciler müzeyi ücretsiz ziyaret edebilir.

Paylaş
İlgili Makaleler
Kültür & Sanat

Magnum ile hazzı hayal et

Magnum, pandemi sürecinde sokakların sessiz kalmasının ardından, tekrar özgürce dışarı çıkacağımız günleri...

Kültür & Sanat

CarrefourSA’dan pandemi döneminde arabalı açık hava sineması keyfi

Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA, pandemi döneminde arabalı açık hava...

Kültür & Sanat

İBB’den “Yücel’in Çiçekleri” belgeseli

Köy Enstitüleri’nin Kuruluşunun 80. yılında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı, “Yücel’in...

Kültür & Sanat

Asırlık eserlere koronavirüs güncellemesi

Geçtiğimiz yıl, McCann New York’ta sanat yönetmeni olan Mikayla Lapierre, 18. ve...