Anasayfa Gündem POS güvenliği için 5 altın nokta
Gündem

POS güvenliği için 5 altın nokta

Paylaş
Paylaş

İşletmelerin ihtiyaçlarına yönelik satış noktası (POS) ve arka ofis sistemleri çözümleri sunan Omni A.Ş., restaurant, fastfood, pastane, kahve zincirleri gibi yiyecek içecek işletmelerinde kullanılan POS cihazları ve otomasyonlarının sistem güvenliğiyle ilgili dikkat edilmesi gereken altın noktaları açıkladı.

İşletmelerin, sahip oldukları verilerin gizliliğini sağlayarak, iş sürekliliklerini ve varlıklarını sürdürebildiğini ve sürekli güncellenen bir veri güvenliği çözümü kullanılmasının günümüzün tehdit atmosferinde işletmeler için önemli bir unsur olduğunu belirten Omni A.Ş. Genel Müdürü Fırat Ertan, sistem güvenliği açısından göz ardı edilmemesi gereken en önemli noktaları şu şekilde sıraladı:

1.İşletim sistemi güncelleme

Bütünleşik sistemlerde, bilgisayar sistemlerinde uygulanan işletim sistemi güncelleme işlemlerine gerek kalınmaz. İşletme hem zaman kaybı yaşanmaz hem de kısa sürelerde ekstra maliyetlerden kurtulmuş olur. Bütünleşik sistemler (embedded system) edinerek, zamansız güncellemelerle uğraşmayın ve vakit kaybı yaşamayın.

2.Güncellenen veri güvenliği çözümü

İşletmeler, sahip oldukları verilerin gizliliğini sağlayarak, iş sürekliliklerini ve varlıklarını emin adımlarla sürdürebilirler. Bu süreklilik için güncellenen bir veri güvenliği çözümü kullanın.

3.Özel donanım ve yazılım

Güvenlik riskleri ve kaçaklar, işletmelerin veri güvenliğini tehdit eden noktaların başında gelmektedir. Bütünleşik sistem kullanan cihazları tercih ederek, virüs bulaşma, sistem çökmesi gibi güvenlik risklerini ve kaçakları ortadan kaldırın.

4.Akıllı kullanıcı anahtarları

Akıllı kullanıcı anahtarıyla sisteme giriş ve her türlü fonksiyonun yetki seviyelerine göre kullanımı gerçekleşebilmektedir. İşletmenizde akıllı kullanıcı anahtarları kullanarak her türlü para kaçağını önleyin.

5.Denenmiş yazılım

POS sistemi yazılımları evrenseldir. İşletmelerinizde tüm dünyada denenmiş ürünleri tercih edin, yazılım hatalarının, yavaşlamaların, kaçakların önüne geçin.

 

Paylaş
İlgili Makaleler
Gündem

Türk Telekom, Türkiye’nin İlk 5G Hologram Basın Toplantısını Gerçekleştirdi

5G frekans ihalesi öncesinde düzenlenen etkinlikte Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, 5G...

Gündem

TikTak, Getir Araç’ı satın aldı

TikTak, Getir Araç’ı satın aldı. Bu stratejik adım, iki öncü markayı bir...

Gündem

Sparx, Yeni Ürünlerini Yapay Zekâ ile Konuşturdu

Türkiye’nin yerli bulaşık makinesi kapsülü markası Asperox Sparx, yeni yardımcı bakım ürünleri...

AtamalarGündem

MAİS A.Ş.’de yeni Genel Müdür Bahaettin Tataoğlu oldu

2016 yılından bu yana MAİS A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yapan Dr....