Anasayfa Atamalar Şekerbank’a iki yeni genel müdür yardımcısı
Atamalar

Şekerbank’a iki yeni genel müdür yardımcısı

Paylaş
Paylaş

Şekerbank Genel Müdür Yardımcılığı görevlerine Murat Sabaz ve Aybala Şimşek atandı. Murat Sabaz KOBİ ve Tarım Bankacılığı Pazarlama’dan, Aybala Şimşek ise Strateji ve Kurumsal İletişim’den sorumlu olacak. Servet Taze’nin iki ay önce Şekerbank Genel Müdürü olmasının ardından bankanın üst yönetiminde gerçekleştirilen söz konusu atamalarla odak stratejinin daha net uygulanması hedefleniyor.

Toplam kredi portföyünün yüzde 60’ının pazarlamasını Sabaz yönetecek…

1462520981_SekerbankKOBIveTar__mBankaciligiPazarlama_GMY_Murat_SabazŞekerbank Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Murat Sabaz, bankanın odak müşteri segmentleri olarak belirlediği çiftçi, esnaf, küçük işletme ve KOBİ’lerin pazarlamasından sorumlu olacak. Banka, stratejisinin odağını oluşturan söz konusu segmentleri tek çatı altında toplayarak kuruluş misyonu olan tarım bankacılığında ve yüzde 66’sı Anadolu’da bulunan yaygın şube ağı sayesinde önemli müşteri tabanına sahip olduğu işletme-KOBİ segmentlerinde büyümeyi hedefliyor.

Şekerbank’ın toplam kredi portföyünün yüzde 60’ını oluşturan KOBİ, işletme ve tarım segmentlerini yönetecek olan Sabaz, sektörün deneyimli isimlerinden. Çalışma hayatına 1992 yılında Körfezbank’ta başlayan Sabaz, 1995-2002 yılları arasında Finansbank’ta pazarlama müdürlüğü, şube müdürlüğü ve kurumsal pazarlama bölümü grup başkanlığı görevlerinde bulundu. Mart 2002’de Fiba Bank’ın Kurumsal ve Ticari Bankacılıktan sorumlu Başkan Yardımcısı olan Sabaz, daha sonra eski adı “Finansbank Romanya” olan Credit Europe Bank Romanya’da Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Sabaz, son olarak, Zagreb’deki KentBank d.d.‘ta Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Sabaz, Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur.

Strateji tek çatı altında…

1462521005_Sekerbank_StratejiveKurumsaliletisim_GMY_Aybala__imsekŞekerbank Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Aybala Şimşek ise, Strateji ve Koordinasyon, Süreç Geliştirme, Organizasyon ve Müşteri Deneyimi Yönetimi, Sürdürülebilir Kalkınma Bankacılığı, Mikro Finansman Kredileri, Reklam ve Medya Planlama ile Kurumsal İletişim’den sorumlu olacak.

63 yıldır izlediği sorumlu bankacılık anlayışıyla özel sektör bankacılığında farklı ve özel bir konuma sahip Şekerbank, odak stratejisini daha net uygulayacağı yeni dönemde ilgili alanların yönetimini tek bir genel müdür yardımcılığı altında toplayarak söz konusu göreve, bankada uzun süredir bu alanlardan sorumlu grup başkanı olarak görev yapan Aybala Şimşek’i atadı. 2007 yılından bu yana Şekerbank’ta görev yapan Şimşek, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde, yüksek lisansını Bilgi Üniversitesi İşletme Fakültesi MBA bölümünde tamamlamış olup, aynı zamanda Harvard Business School Genel Yönetim Programı mezunudur.


Paylaş
İlgili Makaleler
Atamalar

ÜNLÜ & Co’ya yeni Direktör

Yatırım hizmetleri danışmanlığı ve varlık yönetimi alanında faaliyet gösteren ÜNLÜ & Co,...

Atamalar

Yemeksepeti Banabi’nin Genel Müdürü Bülent Dölek Oldu

Yemeksepeti Banabi’nin Genel Müdürü pozisyonuna Bülent Dölek getirildi. İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri...

Atamalar

Mindshare’ın Yeni İcra Kurulu Üyesi Ayşe Ketenci Oldu

Mindshare CEO’su Neslihan Olcay atama ile ilgili değerlendirmesinde, “Mindshare Türkiye olarak işimizin...

Atamalar

Pfizer İsrail’e Türk Genel Müdür

2002 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden aldığı Kimya Mühendisliği diplomasının ardından 2003 yılında New...