Anasayfa Gündem Medya A.Ş. global markalar dönemini dünya devleriyle kapattı
Gündem

Medya A.Ş. global markalar dönemini dünya devleriyle kapattı

Paylaş
Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından ilk olarak global markalar için açıklanan .istanbul ve .ist düzey alanları dünyanın dev markalarından büyük ilgi gördü.

BBC, BMW, Versace, Whatsapp, Apple, Google, Youtube, Gmail, Chrome, Googlemaps, Facebook, Amozon, Blogger, İnstagram, Turkcell başta olmak üzere birçok dünya devi marka bu sürede .istanbul ve .ist alan adı uzantılarının sahibi oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A.Ş. tarafından internette hizmete sunulan .istanbul ve .ist üst düzey alanları dünya markalarından yoğun ilgi gördü. 27 Ocak’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından açıklanan Türkiye’nin ilk ve tek alan adı uzantıları .istanbul ve .ist. ilk olarak global markalara açılmıştı. Medya A.Ş. 26 Şubat’ta sona eren .istanbul global markalar dönemini dünya devleriyle kapattı. BBC, BMW, Versace, Whatsapp, Apple, Google, Youtube, Gmail, Chrome, Googlemaps, Facebook, Amozon, Blogger, İnstagram, Turkcell gibi birçok dünya devi marka bu sürede .istanbul ve .ist alan adı uzantılarının sahibi oldu.

Medya A.Ş. Genel Müdürü Bekir Kaplan, global markalar için açıkladıkları dönemi çok yoğun geçirdiklerini söyledi. Günde 300’e yakın başvuru aldıklarını belirten Kaplan, “İnanıyoruz ki işletmelerden organizasyonlara ve bireylere .istanbul ve .ist alan adı sahibi her kurum, İstanbul’un sağladığı prestij, görünürlük, güvenilirlik ve değerden potansiyel olarak faydalanacak, İstanbul’un güçlü marka değerini dijital adreslerine taşıyacak ve .istanbul ve .ist, dünya çapında çevrimiçi kimlikleri İstanbul markası ile güçlendirecek” dedi. .istanbul ve .ist yeni üst düzey alanlarının, İstanbul’un ticaret ve turizm alanındaki avantajlarını da küresel ölçekte yaygınlaştıracağını söyleyen Kaplan, 2016 sonuna kadar 100 bin kullanıcı hedeflediklerinin altını çizdi.

Paylaş
İlgili Makaleler
Gündem

Anneler Günü Sofralarında Paylaşılan Mutlu Anların En Lezzetli Eşlikçisi: Üstad

A101’in katma değerli öz markası Üstad, sevginin en içten duygularla ifade edildiği...

Gündem

Mudo’dan Tasarım ve Yerli Üretim İçin Güçlü İş Birliği: “Mudo Home BİRLİKTE”

Türkiye’nin öncü ve yenilikçi markalarından Mudo, Mudo Home markasıyla gerçekleştirdiği yapılanmasının ardından,...

Gündem

İGA’dan Küresel Özel Havacılığa Yeni İmza

Türk misafirperverliği ile uluslararası standartları kusursuz hizmet anlayışıyla tek çatı altında buluşturan...

Gündem

CLIMAVORE x Jameel at RCA ve Dört Ayaklı Şehir iş birliğiyle Manda Festivali 2026 Başlıyor

İstanbul’un Köylerinde Mandalar ve Sulak Alanların Yaşayan Mirası Kutlanacak İstanbul’un kuzeyindeki sulak...